cof
cof (Foto: Hilde Wijnen)

Hardleers

  Column

Heel regelmatig lig ik onder een steen allerlei grote wereldgebeurtenissen te missen, maar het bestaan van opruimgoeroe Marie Kondo is mij niet ontgaan. Op het moment heeft zij haar eigen serie op Netflix, waarin zij families helpt hun huizen en levens te opnieuw te organiseren volgens de konmarie-methode.

door Hilde Wijnen

Die is heel simpel: je houdt alleen dát waar je blij van wordt. Al het andere mag weg, maar niet voordat je het vriendelijk bedankt hebt voor bewezen diensten. Wie heeft gezegd dat opruimen saai is?

Belangrijk is dat je een vaste volgorde aanhoudt. Je begint de dingen op te ruimen die het minste emotie oproepen, namelijk je kleding. Zo train je je opruimspierballen.

Houdoe en bedankt

Daarna werk je de rest van het huis door totdat je, volkomen gehard (of gehart, want daar gaat het om: waar springt je hart van op), in staat bent de liefdesbrieven van je eerste vriend, die toch een kontloze snuiter bleek, bij het oud papier te smijten. Houdoe en bedankt.
Nou heb ik vorig jaar al grondig gekonmariet, dus veel meer zit er voor mij niet op dan te smullen van andermans troep.
Hoewel.
Ik ben onlangs verhuisd naar een huis met een grote zolder. Mijn vorige woning had geen enkele opbergruimte, wegdoen was noodzaak. Nooit geweten hoe fijn het is een plek te hebben waar je spullen neer kunt zetten om vervolgens met een zeer voldaan gevoel de deur achter ze dicht te doen. Ziezo, opgeruimd staat netjes.
Hmm.
Het duurt vast niet lang voordat 2Switch uitpuilt met vriendelijke bedankte spullen van netflixende stadsgenoten. Er zit ongetwijfeld iets tussen wat ik met goed fatsoen op mijn zolder kan stallen.
Vol verwachting klopt mijn hart.

Meer berichten