De Zomeravonden in het Nederlands Openluchtmuseum vinden nog plaats tot en met zondag 16 augustus, van 16.00 tot 22.00 uur.
De Zomeravonden in het Nederlands Openluchtmuseum vinden nog plaats tot en met zondag 16 augustus, van 16.00 tot 22.00 uur. (Foto: Mike Bink)

Swingende start van Zomeravonden in Openluchtmuseum

De Zomeravonden in het Nederlands Openluchtmuseum gingen volgens de organisatie swingend van start. Zo'n 1500 mensen genoten afgelopen weekend van een feestelijk avondprogramma voor jong en oud. Voor het eerst is het museum deze zomer ook 's avonds open.

ARNHEM - Tot zonsondergang werd er gedanst in de silent disco op het Zaanse Plein en bij Beats On Wheels op het Picknickplein. Molenaars en rondleiders namen bezoekers mee voor een kijkje achter de schermen, er waren muzikale optredens van o.a. Kok de Koning & friends, The Bronco Brothers en Rami Mershed & De Trekvogels, van Amsterdamse smartlappen tot wereldmuziek.

Oud-Hollands

Op het Zaanse Plein staat nostalgisch, oud-Hollands entertainment centraal. Met optredens van onder meer Kok de Koning (Amsterdamse volksliederen & zeemanszang), the Bronco Brothers (van swingende jazz tot pop van alle tijden en van reggae tot rock & roll) en historische goochelaar Janse Heijn. Voor de kleintjes is er onder andere een authentiek Hollandse draaimolen.

Tijden

De Zomeravonden in het Nederlands Openluchtmuseum vinden plaats tot en met zondag 16 augustus, van 16.00 tot 22.00 uur. Voor deze avonden geldt een speciaal tarief van 10 euro voor volwassenen (inclusief parkeren). Voor kinderen van 4 tot en met 12 jaar is een ticket 5 euro, tot en met 3 jaar gratis. 

Online kopen

Tickets voor Zomeravonden zijn alleen online te koop op de website (kies: tijdslot 16.00 uur). Voor houders van een Museumkaart of vipkaart van de BankGiro Loterij is de entree gratis, inclusief parkeerkaart (wel even een tijdslot boeken). Bezoekers die al voor 16.00 uur in het museum zijn mogen uiteraard de hele avond blijven. Zij hoeven geen apart ticket te kopen.

Museale gebouwen

Let op: Tijdens de Zomeravonden zijn veel museale gebouwen in het park niet geopend. De activiteiten en gebouwen die open zijn concentreren zich rond het Picknickplein en het Zaanse Plein. Kijk voor meer informatie op de website.

www.openluchtmuseum.nl/zomeravonden

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden