Erik van Common Ground Gym laat zien hoe je een misty flip doet.
Erik van Common Ground Gym laat zien hoe je een misty flip doet. (Foto: Petra de Kramer)

Urban community in Arnhem groeit

Urbans sports is zoveel meer dan trics. Het is een community

Petra de Kramer - Sportbedrijf Arnhem

De zomervakantie is alweer voor de helft voorbij. Voor de Arnhemmers die thuis zijn en/of blijven organiseert Sportbedrijf Arnhem samen met allerlei partners in de stad, zoals Rijnstad, Jeugdland en sportaanbieders, extra veel zomerse sport- en spelactiviteiten. The Common Ground is bijvoorbeeld de hele vakantie actief in de stad.

Arnhem - Is het je al opgevallen dat er overal in Arnhem steeds meer urban sports te zien is? In deze zomervakantie zijn er in bijna alle wijken wel urban activiteiten waar je aan mee kunt doen.

Een groot deel hiervan wordt georganiseerd door Common Ground Gym. Deze community met superfanatieke urban sporters zijn sinds kort neergestreken op een nieuwe locatie: de Urban Sports Gym aan de Neerlandstuinstraat in Klarendal. Deze grote hal is omgebouwd tot een urban walhalla met o.a. trampolines, houten objecten en ijzeren constructies. Joren van Common Ground Gym is er enthousiast over. “Het is een fantastische plek waar alle urban sports samen komen. Denk aan dans, calisthenics, tricking, freerunning en circus acrobatiek. Een unieke plek voor jong en oud.

Joren: “We geven losse workshops in the gym. Dit trekt zoveel kinderen, ook kinderen die nooit gesport hebben, dat is mooi. Ieder kind neemt hierin zijn of haar eigen pad en leert op z’n eigen manier.

Na de vakantie willen we starten met lessen tricking, maar we hebben ook open avonden bijvoorbeeld, waar jongeren zelf trainen. Hier trainen niet de beginners, maar jongeren met ervaring in urban sporten die beter willen worden. We maken hierin wel onderscheid. Er is een groep voor jongeren tot 16 en voor 16 jaar en ouder. In deze groep leren ze veel van elkaar, het is echt een community. Afkomst speelt hier niet, het brengt ze eerder samen. Allemaal zijn ze nieuwsgierig naar de sport en willen van elkaar leren. Er is veel respect onderling voor elkaars trics.”

In de wijken is Common Ground deze vakantieweken ook actief op de playgrounds. De urban spelcontainer op het sportveldje bij wijkcentrum Vredenburg gaat elke dinsdag-, woensdag- en donderdagmiddag open. Uit de container komen onder andere stepjes, skateboards, bmx-fietsen, skates en helmpjes natuurlijk. Er wordt een ramp opgezet waarover je met je stepje of skates je trics kunt doen. Op de airtrack-mat die ook op het veldje is neergelegd, leren de kids alvast de beginselen van de Kong, 360 Vault, Dash, Backflip en Dive-roll. “Het is niet alleen voor de stoere jongens en meisjes. Iedereen die het wil proberen, kan het leren. Het is ook vooral heel leuk om te doen!”, aldus Erik, een van de trainers. Om deze uitspraak kracht bij te zetten laat hij met een misty flip nog even zien wat je met heel veel oefenen kunt leren.

Kijk op www.sportinarnhem.nl/zomervakantie waar je bij jou in de buurt urban sport kunt doen.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden