Wolkentheater bestaat uit theaterdocenten, erkende kunstenaars en andere mensen uit de theaterwereld.
Wolkentheater bestaat uit theaterdocenten, erkende kunstenaars en andere mensen uit de theaterwereld. (Foto: Adrijan Siniša Rakic)

Theatermakers geven circusdag aan kinderen in azc

Het Wolkentheater vrolijkte tijdens de lockdown kinderen in asielzoekerscentra op met een serie online filmpjes onder de naam 'Circus Doe-Maar-Mee'. Vrijdag 7 augustus is er een live versie te zien in het azc in Arnhem en Velp.

ARNHEM - Ondanks versoepelde coronaregels leven de kinderen in azc's eigenlijk nog steeds in een soort lockdown, aldus het theater. De zomervakantie is een extra moeilijke periode: er is weinig afleiding en ze kunnen nergens naartoe. Juist daarom is deze tournee.

Sokken en theedoeken

In de interactieve buitenvoorstelling worden spullen die te vinden zijn in elk huis, bijvoorbeeld sokken of theedoeken, omgetoverd tot circusrekwisieten voor verschillende jongleerscenes of goocheltrucs. Kinderen moeten op deze manier worden geïnspireerd om het alledaagse leven op een creatieve en speelse manier te zien en thuis zelf ook circusje te gaan spelen.

Besloten voorstelling

Wegens RIVM-maatregelen hebben deze voorstellingen een besloten karakter.

Gevluchte kunstenaars

De stichting Wolkentheater werd op Valentijnsdag 1993 opgericht door een aantal naar Nederland gevluchte kunstenaars uit voormalig Joegoslavië. Sindsdien speelt het gezelschap in azc's.

www.wolkentheater.nl

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden