Mevrouw de Haas (90) vindt het heerlijk en fantastisch eens per week samen met de duofiets eropuit te gaan.
Mevrouw de Haas (90) vindt het heerlijk en fantastisch eens per week samen met de duofiets eropuit te gaan. (Foto: Zefanja Hoogers)

Duofiets in Schaarsbergen weer in gebruik

De duofiets in Schaarsbergen is weer in gebruik genomen. De stichting heeft een scherm op de fiets laten plaatsen, waardoor het veilig is om samen te fietsen. Bovendien is er een coronaprotocol, waarin bijvoorbeeld staat hoe vrijwilligers de fiets moeten ontsmetten. 

ARNHEM - Als zelfstandig fietsen niet meer kan, is een duofiets misschien een oplossing. In Schaarsbergen is zo’n duofiets, van stichting Fietsmaatjes Schaarsbergen. Door de coronacrisis was het niet mogelijk om te fietsen. Maar het kan nu dus weer.

Heeft een deelnemer hulp nodig bij het opstappen? De vrijwilligers helpen dan met opstappen. Zij doen een mondkapje op, die de stichting verstrekt.

Woont u in of in de buurt van Schaarsbergen (Hoogkamp, Alteveer, Craneveld, Heijenoord) en wilt u fietsen op een duofiets? Kijk dan op www.fietsmaatjesschaarsbergen.nl of bel met coördinator Wilma de Neeff 06-10283816.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden