Foto:

Theatergroep wil mensen samenbrengen met theater

Theatergroep OverMalbruggen, een jong Arnhems initiatief, wil buurtcontacten bevorderen door middel van theater. Twee keer per jaar wordt er naar een voorstelling toegewerkt in wekelijkse repetities op de donderdagavond.

ARNHEM - Een normale donderdagavond rond 19.00 uur. Dan zou het schoolplein bij de Mozaïekschool wel uitgestorven zijn. Of toch niet? 

“Ik ben heeeeeeeeeeeeeeeeel blij!” hoor je iemand roepen als je het plein oploopt. Een tijdje later wordt er met een koffer gesleept, terwijl een schijnbaar dronken man het toneel op wankelt.

We zijn middenin de repetitie van theatergroep OverMalbruggen beland. Dit initiatief is opgezet door Freija Poll.

Huis voor de Wijk

Door de coronacrisis moet er nu buiten worden gerepeteerd, maar in normale omstandigheden wordt er in het Huis voor de Wijk geoefend.

Ontmoeten

Door met elkaar toe te werken naar een voorstelling, moeten de contacten in de groep worden versterkt. Daar draait het om bij theatergroep OverMalbruggen: elkaar ontmoeten door middel van theater. Iedereen, geel zwart, al dan niet beperkt, van 16 tot 100 jaar oud, kan meedoen.

'Je hoeft geen Halina Reijjn of Daan Schuurmans te zijn en we houden geen audities', aldus de theatergroep.

Proefperiode

Er is een gratis proefperiode en de contributie bedraagt 12,50 per maand. Ook mensen met een Gelrepas kunnen meedoen voor 1,25 euro per maand.

Wil je liever niet op een podium staan, maar op de achtergrond actief zijn, zoals decorontwerp, publiciteit of fondsenwerving? Ook dat kan.

Aanmelden

Je kunt je aanmelden via: info@overmalbruggen.nl of neem een kijkje op de website www.overmalbruggen.nl.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden