V.l.n.r. Paul Kanters, Leo van Beek en Johnny Uytdewilligen.
V.l.n.r. Paul Kanters, Leo van Beek en Johnny Uytdewilligen. (Foto: Ruben van Rijn)

Onderwijsorganisaties Arnhem en Liemers fuseren

De fusie tussen SWV V(S)O 25.06 (Arnhem e.o.) en SWV 25.04 V(S)O (De Liemers) is officieel. Het zijn twee samenwerkingsverbanden waar scholen voor voortgezet onderwijs in de regio bij aangesloten zijn.

ARNHEM -  Afgelopen week zetten onafhankelijk bestuursvoorzitter Leo van Beek en directeur-bestuurder Johnny Uytdewilligen hun handtekeningen om de eenwording te formaliseren onder toeziend oog van de juridisch begeleider Paul Kanters in de notarispraktijk Dirkzwager.

Kennis delen

Door te fuseren kan het samenwerkingsverband naar eigen zeggen directer - en daardoor makkelijker en beter - passend onderwijs bieden. Daarbij zorgt de fusie er ook voor dat er meer kennis wordt gedeeld.

Daarnaast moeten ouders een leerlingen 'een betere route naar passend onderwijs' krijgen omdat het aanbod groter wordt. Uytdewilligen. “Ook wordt het beleid in de regio nog meer uniform.” 

Speciaal onderwijs

Het is echter niet voor niets dat juist deze twee SWV’s samengaan. Veel leerlingen uit De Liemers volgen al onderwijs in de regio Arnhem en andersom. Vooral op het gebied van speciaal onderwijs is er in Arnhem veel meer aanbod.

Nieuwe naam

De kroon op de fusie tussen de twee organisaties wordt in augustus gezet. Dan maakt het samenwerkingsverband zijn nieuwe naam bekend en wordt de nieuwe website gepresenteerd. 

Daarnaast gaat dan het project Op Nieuw van start. Hierin worden initiatieven en oplossingen, die op scholen ontstaan zijn tijdens de corona-crisis en een blijvende impact zullen hebben op het onderwijs, in de spotlight gezet.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden