Foto:

Jerome Damey Foundation 'hengelt' met collectebus

Arnhem - De Jerome Damey Foundation uit Arnhem collecteert coronaproof. Volgende week gaan vrijwilligers langs de deuren in Bemmel en Huissen met een ‘collectebus-aan-een-stokje' om anderhalve meter afstand te kunnen houden.

Goede doelen hebben massaal last van gebrek aan inkomsten omdat geplande deurcollectes in de coronacrisis niet door kunnen gaan.

Collecte niet schrappen

"De deurcollectie is jaarlijks een welkome bron van inkomsten voor de Jerome Damey Foundation”, vertelt bestuurslid Sjoerdtje Poutsma. “Lang hebben we gedacht om de collecte dit jaar door de coronacrisis dan maar te schrappen, tot we bedachten dat we aan die 1,5 meter afstand eigenlijk best konden voldoen.”

De vrijwilligers van de JDF knutselden lange stokken aan de bekende collectebussen.

“We hopen dat de mensen in Bemmel en Huissen het ludieke van onze actie inzien en de deur open willen doen. Ons doel, kansarme straat- en weeskinderen in Guinee helpen aan een toekomst, verdient dat van harte”, zegt Poutsma.

“En ja, vanzelfsprekend houden we ons aan de hygiëneregels en alle RIVM-richtlijnen. Na elke gift worden de collectebussen grondig gereinigd.” 

Online doneren

Wie toch de collectebus liever niet aanraakt kan ook een online donatie doen.

www.jeromedamey-foundation.nl

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden