Foto:

Bouwen met plastic afval populairder

Arnhem - Steeds meer bouwers en ontwerpers kiezen voor duurzaam bouwen met bouw materialen van afvalplastics. Dat concluderen de Arnhemse ondernemers Bram Peters en Erik Roelevink.

De twee zijn oprichters van de coöperatie Plastic Fantastic, op basis van de toename in aanvragen de afgelopen maanden.

“We zien een duidelijke verandering optreden. Van aanvragen die voorheen vooral betrekking hadden op steigers, beschoeiingen, picknicksets en bruggen van het moeilijk recyclebare plastics zien we nu vooral nieuwe aanvragen voor de bouw van woningen en kantoren”, aldus Peters.

Documentaire

De opmars van het bewustzijn met betrekking tot de plastic afvalberg maakt plaats voor creatieve ideeën om er bijvoorbeeld huizen van te maken.

Omdat het bouwen met afval plastics een andere mindset vraagt hebben de heren een documentaire laten maken over hun eigen ervaringen met het bouwen van een kantoor (Dock Office) en een woning (Save Home). Deze documentaire wordt op 30 juni uitgezonden op Omroep Gelderland om 16.00 uur.

Experience Center

Het duurzame Industriepark Kleefse Waarden de Plastic Fantastic coöperatie hebben samen het plan opgevat om een alliantie op te richten waarbij de mogelijkheden van bouwen met afvalplastics centraal zal komen te staan voor een groter publiek, een 'Plastic Fantastic Experience center'.

Hier zullen voorbeelden te zien zijn, vind educatie plaats en worden demonstraties gegeven om geïnteresseerden nog verder te inspireren of om zelf aan de slag te gaan in de minifabriek.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden