Oproep burgemeester: hang vlag uit voor veteranen

Arnhem - Heeft u de vlag vandaag uitgehangen voor de Landelijke Veteranendag? Burgemeester Ahmed Marcouch roept alle Arnhemmers dit alsnog te doen, ook al kan de Arnhemse veteranendag vanwege corona niet doorgaan.

Marcouch: "Wij zijn onze veteranen veel dank verschuldigd. Zij hebben hun levens gewaagd en levens gered. Over grenzen gegaan, om anderen in veiligheid te brengen of vrijheid, vrede en veiligheid te bewaren.

Ieder jaar verwelkom ik Arnhemse veteranen op het Stadhuis, om hen te bedanken. Om naar hun verhalen te luisteren. Door het coronavirus ziet de Veteranendag er dit jaar anders uit. 

Op het Stadhuis en het Stadskantoor zal zaterdag de hele dag de vlag uithangen. Ik hoop dat veel Arnhemmers de vlag van zolder halen. Het zou geweldig zijn als Arnhem zaterdag rood-wit-blauw kleurt om onze veteranen te eren."

Programma Landelijke Veteranendag

Het Nationaal Comité Veteranendag organiseert dit jaar een kleine bijeenkomst in de Ridderzaal. De minister-president sluit het programma inhoudelijk af met een persoonlijke videoboodschap. 

Het programma wordt door de NOS live uitgezonden van 12.45 tot 13.45 uur op NPO1.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden