Het CNV-zomerteam deelt gezonde ijsjes uit op de bouwplaats van Roosdom Tijhuis in nieuwbouwwijk Schuytgraaf.
Het CNV-zomerteam deelt gezonde ijsjes uit op de bouwplaats van Roosdom Tijhuis in nieuwbouwwijk Schuytgraaf. (Foto: Dory Aling)

Vakbond deelt ijsjes uit aan bouwvakkers

Arnhem - Bouwvakkers die deze dagen in de hitte op bouwplaatsen in Arnhem aan het werk zijn, krijgen een verkoelend bezoekje van het zomerteam van vakbond CNV Vakmensen. 

Eva Boorsma, Maarten van Dijk en Youri Schuurman gaan bij de bouwvakkers langs met ‘Onwijs Lekker IJs’ van de Nijmeegse ijsprofessor Matthijs Maassen.

Gewaarderd

Woensdag brachten ze een bezoekje aan de bouwplaats van Roosdom Tijhuis aan de Ringdijk in de nieuwbouwwijk Schuytgraaf (op de foto). De bouwvakkers konden de ijspauze – op gepaste afstand uiteraard – wel waarderen. 

Later op de dag was de nabijgelegen bouwplaats van Van de Kolk Bouw aan de beurt. Gisteren ging het team langs bij bouwplaatsen van Klaassen (ook in Schuytgraaf) en Van Wijnen (bij ziekenhuis Rijnstate). 

Hitte-app

Naast gezonde ijsjes delen Eva, Maarten en Youri ook informatie uit over de bouw-cao en over werken in de hitte. In de bouw is hiervoor een gratis hitte-app beschikbaar, die bouwvakkers informeert de lokale weersituatie, de risico’s en wat ze het beste kunnen doen.

Advies

“Die ijsjes zijn een leuke onderbreking met deze warmte, maar we willen er ook mee duidelijk maken dat we als vakbond nog meer verrassingen voor ze hebben”, zegt Jacqueline van den Heuvel van CNV Vakmensen. “In de bouw zijn allerlei regelingen waar mensen vaak niet van weten. Ze kunnen bij ons bijvoorbeeld terecht voor gratis pensioenadvies, een salarischeck en hulp en advies bij scholing.”

Mailen

De komende maanden gaat het CNV-zomerteam op meer werkplekken langs. Als andere bouwvakkers óók een onwijs lekker ijsje op hun bouwplaats willen, kunnen zij mailen naar info8@cnvvakmensen.nl.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden