Foto: Pixabay

Oproep: provincie doet onderzoek naar vakantieplannen

Nu de coronamaatregelen zijn versoepeld, kunnen veel mensen er weer op uit naar de bioscoop, het terras of de camping. De provincie Gelderland wil graag weten wat mensen precies (gaan) doen en doet een oproep voor een onderzoek.

Arnhem - De provincie Gelderland doet sinds de corona-uitbraak regelmatig onderzoek naar het gevoel en het het gedrag van haar inwoners.

Dit vierde onderzoek gaat dieper in op toerisme, recreatie en natuur. Waar doet u in uw vrije tijd, gaat u wat anders doen nu de grote evenementen niet doorgaan en wat vindt u van de manier waarop de provincie voor de natuur zorgt.

Eigen land

Nederlanders die in eigen land op vakantie gaan, doen dat het vaakst in Gelderland. Ook steeds meer buitenlandse toeristen weten onze provincie te vinden. Maar er zijn grenzen aan de groei, zoals te zien is op de Posbank en Veluwe. Wat gaan mensen doen nu de vakantie voor de deur staat?

Hoe besteden Gelderlanders hun vrije tijd? Een bezoek aan het theater of een bioscoopje pakken is wat ingewikkelder geworden. Ook grote evenementen als de Nijmeegse Vierdaagse gaan niet door. Besteden mensen hun geld nu op een andere manier?

Subsidie

De provincie geeft veel subsidie aan musea, landgoederen en stimuleert sport en bewegen. Met als doel dat vraag en aanbod goed op elkaar aansluiten. Daarom doet ze dit onderzoek.

Link

Wat gaat u doen deze zomer? De provincie hoort het graag. Link naar onderzoek: vuass.eu.qualtrics.com/jfe/form/SV_ahmsbbrmz3rbBU9.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden