Foto:

Groep 8 De Arabesk wint prijs voor afscheidsmagazine

Arnhem - De Arnhemse basisschool De Arabesk heeft onlangs de eerste Magazine Award gewonnen voor het beste groep 8 afscheidsmagazine. De leerlingen werden verrast met een oorkonde en winnen een schoolreis naar de Efteling.

Deze wedstrijd werd voor het eerst georganiseerd en is een initiatief van Stichting Lezen en Schrijven, Humanitas, Stichting Kinderdorp en Corpus in samenwerking met Jilster, een mediaplatform voor het maken van (online) tijdschriften.

Columns en foto's

Gina van Heeren, leerkracht van groep 8 op De Arabesk vertelt: “De groep 8-leerlingen hebben het magazine gevuld met zelfgeschreven columns. Daarnaast komen ook de meesters en juffen aan het woord en staat het tijdschrift boordevol foto’s van de afgelopen jaren.

Wij maken al jaren een tijdschrift voor groep 8 als tastbare herinnering aan de afsluiting van een belangrijke periode voor de leerlingen, dit is op de Arabesk inmiddels een traditie geworden. Ze nemen afscheid van hun klasgenoten, de meesters en juffen en een vertrouwde schoolomgeving. Die mooie tijd willen we op deze manier vastleggen.

Toen we dit jaar hoorden dat er een wedstrijd was voor het beste magazine leek het ons meteen leuk hieraan mee te doen. Maar we hadden nooit verwacht dat we zouden winnen.”

Juryrapport

Het rapport van de jury was enorm lovend over de inzending van De Arabesk. “Het is origineel, creatief en lijkt wel een professioneel tijdschrift”, aldus het rapport. De jury bestond uit vertegenwoordigers van de eerdergenoemde initiatiefnemers van de Magazine Awards, waaraan scholen uit heel Nederland hebben deelgenomen.

De Arabesk

Basisschool De Arabesk is een basisschool in de wijk Schuytgraaf in Arnhem.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden