Foto:

Kasteel Rosendael opent de poorten

Rozendaal – Kasteel Rosendael is weer geopend. Van vrijdag tot en met zondag kunnen bezoekers het kasteel ontdekken tussen 13.00 en 16.00 uur. 

Het kasteel opent met een totaal vernieuwde tour door de keuken en de begane grond van het kasteel. Bezoekers kunnen zelf rondlopen door de vertrekken en ervaren hoe de laatste bewoners op het kasteel hebben geleefd. Met de gratis te downloaden IZI.Travel app krijgt de bezoeker alle informatie over de vertrekken.

Kasteel Rosendael geeft een mooi beeld van hoe er vroeger op een kasteel werd geleefd. Er is een bijzondere collectie meubels, zilver en porselein te zien. Het imposante, historisch ingerichte kasteel is omringd door een park met veel bezienswaardigheden. 

 Reserveren verplicht

Om drukte te spreiden moet iedereen vooraf een ticket met een datum en tijd reserveren. Dit kan via de website www.glk.nl/rosendael. Dit garandeert de veiligheid van bezoekers en bovendien geeft het een exclusieve tour, want men loopt met maximaal zes personen door het huis.

Anderhalve meter

Kasteel Rosendael heeft diverse maatregelen getroffen voor een veilig en aangenaam bezoek in de anderhalve-meter-samenleving. In het kasteel is een eenrichtingsroute uitgezet en alle gasten worden geacht zich te houden aan de 'spelregels' die zijn vastgesteld.

Het park met de Bedriegertjes, schelpengalerij, theekoepel, vijvers en fonteinen trekt zelfs bezoekers vanuit het buitenland. Voor de kinderen is er een leuke speurtocht te verkrijgen in de kasteelwinkel. Het park is geopend van dinsdag tot en met zondag van 11.00 tot 17.00 uur.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden