Auteurs en redactieleden van boekproject Verhaal van Gelderland.
Auteurs en redactieleden van boekproject Verhaal van Gelderland. (Foto: Rob Kleering van Beerenbergh)

Online Zomerserie Verhaal van Gelderland

Arnhem - Deze zomer geven de auteurs van het Verhaal van Gelderland in een twaalfdelige serie lezingen een inkijkje in het maakproces van een nieuwe Gelderse geschiedenis. Deze online Zomerserie vindt elke dinsdag plaats van 23 juni tot en met 8 september, van 11.00 tot 12.00 uur. 

In elke aflevering staat ‘een-hoofdstuk-in-de-maak’ centraal en vertelt de auteur over de grote lijn van 'zijn/haar' tijdvak. 

We leven in een historische tijd. Voor het eerst sinds de zeventiende eeuw werken historici aan een overkoepelend overzicht van de Gelderse geschiedenis. Het Verhaal van Gelderland zal ons beeld van het Gelderse verleden voor de komende decennia bepalen. Voor het eindresultaat moeten we nog wachten tot het voorjaar van 2022, maar deze zomer lichten de schrijvers van het Verhaal van Gelderland al een tipje van de sluier op.

Na de lezing is er gelegenheid vragen te stellen of ideeën uit te wisselen. De serie is bedoeld voor iedereen die geïnteresseerd is in (een bepaalde periode uit) de geschiedenis van Gelderland.

Aanmelden

Wie één of meer afleveringen wil meemaken, kan op de website van Erfgoed Gelderland een keuze maken: erfgoedgelderland.nl/verhaal-van-gelderland-zomerserie.

Men ontvangt tijdig een entree-link met instructies hoe deel te nemen. Er passen maximaal 100 deelnemers per keer in de online zaal.

Verhaal van Gelderland

Het Verhaal van Gelderland zet Gelderse verhalen, collecties en erfgoedorganisaties centraal. Op initiatief van Erfgoed Gelderland, hoogleraar Gelderse geschiedenis Dolly Verhoeven (Radboud Universiteit), Rozet en Omroep Gelderland wordt de geschiedenis van Gelderland beschreven, breed gepresenteerd en beleefbaar gemaakt. Het masterplan Verhaal van Gelderland bestaat uit verschillende deelprojecten, die met elkaar samenhangen en helpen om het Verhaal van Gelderland beter toegankelijk te maken.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden