Olieverfschilderij van Magda Rysiak, 'Dromen in vlasveld'.
Olieverfschilderij van Magda Rysiak, 'Dromen in vlasveld'. (Foto: Jan Meijering)

Droomkunst van amateurschilders

Arnhem - Een Arnhemse groep amateurschilders onder leiding van kunstenaar Jan Meijering exposeert droomwerken in bed. De tentoonstelling is tot 30 september te zien bij COCO-MAT aan de Eusebiusbinnensingel 14.

De amateurkunstenaars van de groep Lokaal9 inspireerden hun werk op ruimte en het heldere licht van de winkel en schilderden veelal op restmaterialen uit de collectie. Zij werkten vanuit eigen artistieke processen en gaven zich rekenschap van de bijzondere filosofie van COCO-MAT, samengevat in 'Sleep on Nature'. Slapen op natuurlijke materialen zorgt voor een heerlijke, gezonde en ontspannen nachtrust.

Dromen spelen een spel met tijd en ruimte. Zo ook in deze kunstwerken. Slapend verplaats je je van je matras naar een veld met bloemen of een geheimzinnig bos. Onder de handen van de schilder word je een rustende muze, flinterdun geschilderd op een linnen doek. Of je haren veranderen in een spinsel van een cocon. Dromen kan ook overdag: met een concreet verlangen naar een veilige plek of een betere tijd.

Het tentoongestelde werk is poëtisch en nodigt de bezoeker uit om er verder in te dromen met ook weer eigen gedachten en gevoelens.

www.coco-mat.com

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden