Foto:

Nieuwe single Arnhems synth-popduo Youth Reserve

Arnhem - Hun eerste release 'Tempest' werd opgepikt door 3FM en internationale blogs zoals Obscure Sound, American Pancake en Altafidelidad. Nu is het Arnhemse synth-pop duo Youth Reserve terug met hun tweede release: ‘It’s Not Your Fault’.  

'It’s Not Your Fault' combineert eigenzinnige ritmes in de stijl van LCD Soundsystem en Hot Chip met de hoge falsetto van zanger Silvian Ilgen om een speelse, vervreemdende sfeer te creëren. Het contrast met de grootse, meeslepende eerste release 'Tempest' is aanzienlijk: 'It’s Not Your Fault' is met een knipoog geschreven en kruipt onder de huid van de luisteraar met een persoonlijke, broeierige atmosfeer. Het nummer vertelt hoe het is een gewillige gegijzelde te zijn van de donkere gedachtes in de uithoeken van je hoofd.  

Youth Reserve is een synth-popduo uit Arnhem. Geïnspireerd door acts als Future Islands, Talk Talk, Arcade Fire en MGMT maken de heren een mix van synth-heavy popsongs met een 80’s-twist. Het duo bereidt zich momenteel voor op de release van hun debuut-EP ‘Tides’, die eind zomer 2020 beschikbaar zal zijn. Ook werken zij met drummer Melvin van Wilsem en gitarist Thomas Gebben aan een live set, om na de coron-acrisis direct de poppodia te kunnen betreden. 


De videoclip van 'It's not your fault' van Youth Reserve

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden