Foto:

Lezerscolumn M.P. Aulus: Natuur

Handen wassen!

Onderzoek heeft uitgewezen dat schrikbarend veel mensen hun handen na toiletbezoek niet wassen.

'Niet?!' , hoor ik je denken.

Jij en ik wasten onze handen natuurlijk altijd al; ook voordat Corona onze levens binnendrong.

Wie zijn die mensen dan?

Nou, rechters(met bevuilde hamertjes) bijvoorbeeld en stratenmakers, gastvrouwen, managers, koks(!!!), reisagenten, schilders, tandartsen. Nee, niet mijn tandarts, die van jou!

Er zit dus een luchtje aan al die handen.

Zo herinner ik me een directeur van een groot en - later bleek ook - zeer vervuilend bedrijf bij wie ik ooit solliciteerde. Een aardig gesprek hoor maar het wierp geen vruchten af. Wel werd ik hartelijk ontvangen met een ferme handdruk. Na ongeveer drie kwartier weer die ferme druk, met ook zijn linkerhand op de muis van mijn hand. Omklemd dus. Ik vraag me nu af: 'Had u uw handen wel gewassen, meneer?'

'Dirktur vies', zou een kind van drie zeggen omdat hij goed bezig is met zindelijkheidstraining.

De heks die vloeken uitspreekt, zou gillen: 'Ik geef je een straf genaamd Corona. Nu zul je je handen rood en ruw wassen. Hihihiiii!'

Even een stapje opzij: tuiniers, tuinmannen(v) en tuinders vind ik ,met potgrond onder de nagels, wel uiterst charmant. Zij werken samen met de aarde, als ze geen pesticiden gebruiken.

Maar hé, alleen grond hè. Wie niet tuiniert, heeft geen reden om met onkruid te spelen. Pas op voor woekeraars zoals Noro.

Genoeg viezigheid nu. Jij en ik, competent in het uitvoeren van de juiste anti-Corona-handelingen, weten genoeg: zij wassen hun handen in onschuld nu.

En jij en ik?

Wij zijn onschuldig.

M.P. Aulus

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden