Foto:

Van Hall Larenstein houdt online open dag

Velp - Voor iedereen die op zoek is naar een opleiding zet Van Hall Larenstein donderdag 28 mei van 13.00 tot 17.00 uur zijn digitale deuren wijd open. Voor het eerst organiseert de hogeschool een online open dag.

Bezoekers kunnen via het beeldscherm van alles ontdekken over de opleidingen en live chatten met studenten en docenten.

Uit verschillende onderzoeken blijkt dat aankomend studenten vanwege de coronacrisis en de sociale restricties het moeilijker vinden om een studiekeuze te maken. Zij kunnen nu niet op hun toekomstige school kijken en ervaren hoe het er is. Ook blijkt dat ze geneigd zijn om later dan gebruikelijk hun definitieve keuze voor een vervolgstudie te maken. Redenen genoeg voor Van Hall Larenstein om laat in het schooljaar nog een online open dag te organiseren.

Filmpjes

Op basis van ervaring met de ‘echte’ open dagen is online zo goed mogelijk voorzien in alles wat een aankomend student interesseert. Studenten vertellen hoe zij hun studie ervaren in filmpjes die ze thuis hebben opgenomen. Men kan virtueel de schoolgebouwen bekijken. In Leeuwarden dwalen de bezoekers door alle (praktijk)ruimtes, ook door de labs die normaal voor bezoekers gesloten blijven; in Velp nemen deelnemers zelfs een kijkje van boven door drone-beelden die het eigen landgoed Larenstein laten zien. Natuurlijk zijn de studentenverenigingen en de studiesteden Leeuwarden en Arnhem present, want studeren is meer dan naar school gaan.  

Live chats

Tussen 15.00 en 17.00 uur zitten heel veel studenten, docenten en medewerkers van Van Hall Larenstein klaar om via live chat vragen te beantwoorden. Niet alleen over de opleidingen, maar ook over praktische zaken als toelating en inschrijving of over studiebegeleiding.

Opleidingen

Bij Van Hall Larenstein in Leeuwarden en Velp kan men terecht voor hbo-opleidingen op het gebied van dier, voeding, water, de groene leefomgeving en business. De school biedt naast vierjarige bacheloropleidingen ook opleidingen in deeltijd en tweejarige associate degrees aan.  

Aanmelden

Wie zich aanmeldt via de website, ontvangt een link naar de online open dag en tips voor het inloggen.

www.hvhl.nl

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden