Voor de coronacrisis ging PvdA Gelderland geregeld fysiek op werkbezoek. Nu kan dat even niet en kiezen de statenleden voor een videoverbinding om zich te laten informeren.
Voor de coronacrisis ging PvdA Gelderland geregeld fysiek op werkbezoek. Nu kan dat even niet en kiezen de statenleden voor een videoverbinding om zich te laten informeren. (Foto: PvdA Gelderland)

Digitaal werkbezoek PvdA Gelderland aan culturele sector

Arnhem - Door de coronacrisis staat ook in Gelderland de culturele sector onder druk. Om te horen waar het wringt brengen de Gelderse PvdA-Statenleden Marilyn A-Kum en Fokko Spoelstra een digitaal werkbezoek aan deze sector.

Op woensdag 20 mei gaan ze middels een videoverbinding in gesprek met vertegenwoordigers vanuit de hele provincie.

Zo schuiven onder meer de Wageningse wethouder Anne Janssen en Stefan Rebergen, de directeur van Luxor Live te Arnhem, aan. Ook omroepdirecteur Raymond Janssen van RN7, schouwburgdirecteur Charles Droste van Schouwburg Amphion te Doetinchem en Roel Coppelmans, voorzitter Vereniging Gelderse Podia, zullen hun visie geven op effecten van de aanpak van het coronavirus op cultuur in Gelderland.

Laatstgenoemde is een van de ondertekenaars van een brandbrief aan gedeputeerde Peter Drenth omtrent de grote zorgen die de sector heeft. De twee Statenleden willen hier graag meer over weten. “In het eerste voorstel vanuit Gedeputeerde Staten vind ik dat de culturele sector onderbelicht wordt” vertelt A-Kum, die Cultuur in haar portefeuille heeft. “Deze sector lijdt pijn en we hebben nu concrete invulling nodig over wat te doen. In de aanloop naar de verdere uitwerking van deze ondersteuning gaan we nu in gesprek met deze sector om te kijken waar we maatwerk kunnen leveren.”

Ook fractievoorzitter Fokko Spoelstra neemt deel aan het werkbezoek. “Dat de culturele sector pijn lijdt is evident” vult Spoelstra aan. “Voor mij is het belangrijk dat er eerst een concreet afwegingskader komt. Deze wil ik graag zien, zodat wij tot concrete acties voor de Gelderse cultuur kunnen komen.”

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden