Still uit 'Ghost Cell'.
Still uit 'Ghost Cell'. (Foto: )

Museum Arnhem en CASA tonen animatiefilms online

Arnhem - Museum Arnhem en CASA presenteren samen met KloosterKino: City Cinema. Dit is een serie van korte animatiefilms over samenleven in de stad.

De aanleiding hiervoor is tweeledig. Enerzijds is de expositie City Life, Mensen en de Urbane Realiteit vanwege de crisismaatregelen tot eind mei niet te bezichtigen in De Kerk. Daarbij is het CASA-jaarthema: De Gedeelde Stad. Daarom trakteren Museum Arnhem en CASA iedere vrijdag om 12.00 uur op een animated short.

De eerste in deze reeks wordt vandaag (vrijdag 15 mei) gelanceerd: Ghost Cell. De stad als organisme is een bekende metafoor. Deze duistere Franse animatie toont Parijs als een lichaam met bloedbanen en cellen. Post-apocalyptisch en poëtisch tegelijkertijd, zeker in deze tijd. Een schitterende spookstad vol mensen verbonden met elkaar door spinrag. 


De animatie Ghost Cell.

Hierna volgen korte animatiefilms over drukte, chaos, vervreemding en verveling, maar ook over schoonheid, verlangen en verbinding. Want uiteindelijk is de stad dat wat al zijn bewoners met elkaar delen.

Expositie City Life in De Kerk 

City Cinema is in samenwerking met CASA samengesteld naar aanleiding van de expositie City Life, gecureerd door Manon Braat. Internationale kunstenaars verbeelden uiteenlopende aspecten van en perspectieven op leven en overleven in de steeds groter wordende steden. 

De tijdelijke presentatieplek van Museum Arnhem De Kerk opent op woensdag 3 juni zijn deuren weer na een sluiting van bijna drie maanden door corona. Er worden maatregelen getroffen zodat bezoekers de expositie op een veilige manier kunnen bekijken. De tentoonstelling is verlengd tot en met 23 augustus. Meer informatie staat op de website van Museum Arnhem.

De Gedeelde Stad

In het kader van het jaarthema De Gedeelde Stad richt het Arnhems architectuurcentrum CASA zich in 2020 op de stedelijke en sociale segregatie in Arnhem. Hierbij wil CASA niet alleen de uitdagingen en kansen op dat gebied in kaart brengen, maar ook de kloof voorbij op zoek naar wat de stad verbindt.

Ook CASA heeft alle publieke activiteiten af- of uitgesteld. CASA presenteert haar programma in digitale vorm via de website en via de sociale kanalen. Zo is de geannuleerde CASA-actueel Go West vertaald naar een filmtrilogie: Het Dorp, De Koepel & De Beek met projectpresentaties op locatie.

Bekijk de animaties via de social media accounts van @CASAarnhem en @MuseumArnhem.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden