Foto:

Bijna 1000 mensen bekijken onlinevoorstelling

Arnhem - Bijna 1000 mensen keken 13 mei vanuit hun huis naar de première van de onlinevoorstelling 'Decamerone 2020' van Toneelgroep Oostpool in samenwerking met ArtEZ Toneelschool.

"De hoge kijkcijfers op de premièreavond zijn een bevestiging van wat we al wisten: het publiek mist theater en cultuur", aldus een woordvoerder van Oostpool. "Het gegeven dat veel mensen vanuit huis met familie, vrienden of huisgenoten keken, doet vermoeden dat de kijkcijfers nog veel hoger zijn."

De live onlinevoorstelling is nog te zien tot en met zaterdag 16 mei. Gratis kaarten, met mogelijkheid tot donaties, voor de voorstelling zijn te reserveren op oostpool.nl.

Direct na afloop van de voorstelling mocht de cast applaus in ontvangst nemen in de online foyer die via Zoom plaatsvond. Daar was ruimte voor een toast, complimenten en het stellen van vragen over hoe het is om een voorstelling te spelen vanuit huis. 

Toneelgroep Oostpool is blij met de grote belangstelling voor 'Decamerone 2020'. Ruim een derde van alle bezoekers laat een donatie achter bij het reserveren van een kaartje of tijdens het kijken naar de voorstelling. Het gezelschap geeft aan zich hierdoor bijzonder gesteund te voelen.

Noodgedwongen online

Toneelgroep Oostpool maakt ieder jaar een voorstelling met de derderjaarsklas van ArtEZ Toneelschool in Arnhem. De klas werkt zo’n acht weken, onder de vleugels van een professionele regisseur, in Huis Oostpool aan een voorstelling. De periode wordt afgesloten met een vijftal voorstellingen in Huis Oostpool. 

Voor de jonge acteurs is dit het moment om zich te tonen aan het publiek. Voor het publiek een uitgelezen kans om kennis te maken met het talent van de toekomst. Het uitbreken van het Coronavirus gooide voor de 2020-editie roet in het eten. Oostpool en ArtEZ besloten het werkproces tussen de studenten en regisseur Timothy de Gilde toch te starten. Het resultaat is een online, live voorstelling die geheel vanuit de huizen van de studenten tot stand kwam. Acteurs en regisseurs hebben elkaar slechts een keer in de week van 12 maart in levende lijve gezien.

Decamerone 2020

De voorstelling 'Decamerone 2020' is geïnspireerd op Boccaccio’s Il Decameron. Een verzameling verhalen van een groep jonge mensen die in 1350 vluchten voor de pest. Ze trekken zich terug op een berg in Toscane en delen 10 dagen lang verhalen met elkaar. De zeven studenten van ArtEZ Toneelschool hebben voor 'Decamerone 2020' zelf een nieuwe toneeltekst geschreven. Deze is opgenomen in de Nederlandse Toneelbibliotheek en daar ook te koop.

Kaarten voor 'Decamerone 2020' zijn te reserveren op oostpool.nl. De voorstelling is nog te zien op vrijdag 15 mei (16.00 uur) en zaterdag 16 mei (10.30 uur).

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden