Carolien Polaseke tijdens een webinar van JobOn.
Carolien Polaseke tijdens een webinar van JobOn. (Foto: Carolien Polaseke)

Inspirerende webinars voor thuisblijvers en werkzoekenden

Arnhem - JobOn, de landelijke community voor werkzoekenden, is volledig online gegaan onder de naam JobOn-Air. Via dit platform zijn diverse gratis webinars te volgen.

Zo’n twee maanden geleden stond nog een aantal bijeenkomsten van JobOn (voorheen DeBroekriem) in de planning op verschillende locaties in Arnhem. Maar de corona-crisis heeft alles veranderd en sindsdien is JobOn volledig online gegaan met JobOn-Air.

Dit blijkt een succes, ook voor vrijwilliger Carolien Polaseke, eventmanager voor JobOn in Arnhem: "Mijn laatste workshop was op 11 maart, vlak voor de coronamaatregelen van kracht werden. Mijn volgende workshop stond al gepland, maar dit werd een online webinar. Doordat je nu niet meer plaatsgebonden werkt, kun je veel meer mensen bereiken met je webinar. Dat vind ik een groot pluspunt."

JobOn is de landelijke community voor werkzoekenden, met als grootste kracht de vele netwerkbijeenkomsten op het gebied van onder meer solliciteren, coaching en personal branding. Pieter Vermeer, oprichter van JobOn: "Tijdens deze bijeenkomsten delen gastsprekers hun kennis en gaan deelnemers onderling met elkaar aan de slag. Met ons gratis aanbod van zo’n drie webinars of workshops per dag, bereiken we nu naast werkzoekenden, ook veel mensen die noodgedwongen thuiszitten en deze crisis gebruiken om stil te staan bij hun persoonlijke ontwikkeling."

Deze nieuwe insteek biedt de organiserende vrijwilligers en trainers ook mooie kansen. Zeker de vrijwilligers, die hiermee hun vaardigheden vergroten en laten zien dat ze flexibel en leergierig zijn. "Het was wel even schakelen natuurlijk en het kostte wat tijd om ook met de kinderen thuis een nieuw ritme te vinden", vertelt Polaseke. "Toen dat er was, kon ik me vol richten op hoe dat hosten van een webinar werkt. Maar ik vond het direct leuk, dus heb ik bij JobOn aangegeven meer webinars te willen hosten. Deze maand doe ik er weer twee én ik heb het plan om zelf als spreker een webinar voor JobOn te verzorgen."

www.jobon.nl

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden