Maame Joses
Maame Joses (Foto: Carine Hengst)

Moeders laten zich online verwennen en inspireren

Arnhem - De Arnhemse zangeres Maame Joses wil moeders een reeks momenten voor henzelf bieden in deze coronacrisis. Tijdens het Prinses Mamma-weekend op 9 en 10 mei (Moederdag) worden moeders verwend en geïnspireerd.

door Herman Spinhof

Een moment aandacht voor jezelf geeft je nieuwe energie. Vooral tijdens deze crisis heb je dat hard nodig. Dat is wat de Arnhemse singer songwriter bekend van ‘The Voice of Holland’ moeders wil bijbrengen tijdens Prinses Mamma weekend. Maame Joses, zelf moeder van een dertienjarige dochter, weet als geen ander hoe dat te doen. 

"Je moet tijd voor jezelf nemen om je op te laden, stil te zitten en naar je hart te luisteren." Bij het uitspreken van deze woorden kijkt Maame Joses, bedenker van Prinses Mamma weekend en eigenaar van Ditismijnstijl.nl, met een glimlach me indringend aan. Ze weet waarover ze het heeft.

"Steeds aandacht hebben voor je gezin. Daar wil je alles voor in dienst stellen. Tijd voor jezelf neem je nauwelijks, want dat gaat ten koste van je kind, denk je. Maar eigenlijk is het omgekeerde waar. Als je aandacht voor jezelf hebt, jezelf verzorgt of laat verzorgen, dan kom je tot rust en heb je een betere uitstraling. Vrouwen maken als ze verzorgd worden of zichzelf verzorgen het hormoon oxytocine aan. Dat verlaagt de stress, zo is wetenschappelijk bewezen."

Tranen

Je schreef een lied dat een snaar raakte. "Ja, ik schreef een paar weken geleden een lied vanuit het perspectief van een kind dat naar zijn moeder kijkt. Het maakte tranen los bij veel moeders en ik voelde dat dit een moment is voor Prinses Mamma. Dat is een kinderboek dat ik ooit schreef en nooit heb uitgebracht maar waar ik wel in 2015 een festival voor moeders op baseerde."

Ondernemers zoals Marijke Abdoella van Business Moms, Marjoescha van Alphen-Hendriksen van BOLDMOM.nl en Consulent Seksuele Gezondheid Nienke Dekkinga zijn allen betrokken bij Prinses mamma weekend 2020. De zeven categorieën van het event zijn: Zelfzorg & Ontspanning, Verbinding, Sex & Relaties, Humor, Muziek, Stijl & Beauty en Kids.

Burn-outs liggen op de loer

Waarom juist nu dit event voor moeders? "Ik ben een ras optimist, maar ik voorspel een burn-out bij duizenden moeders als we niet onze koers aanpassen tijdens deze crisis. Daarmee bedoel ik hoe we met onszelf omgaan, tegen ons lichaam praten en genoegen nemen met flinterdunne stukjes me-time. Dus ik grijp het weekend van Moederdag aan als een kans om samen met andere vrouwelijke ondernemers - voornamelijk moeders - te inspireren tot zelfzorg en ontspanning."

Zelf moeder van een dochter kiest Maame Joses elke dag opnieuw voor een moment voor zichzelf. "Je bent er voor je kind, doet het huishouden, werkt en bent steeds gefocust op zijn of haar geluk. Dat is mooi en belangrijk werk. Je aandacht naar jezelf verleggen is lastiger. Dat moet je leren."

"Zelf heb ik dat ook geleerd, toen ik acht jaar geleden met ‘The Voice of Holland’ meedeed. Vlak daarvoor had ik een burn-out. Het was lastig om TVOH te combineren met de aandacht die ik wilde geven aan mijn opgroeiende dochter. In die tijd heb ik ervaren dat tijd voor mezelf me energie geeft en gelukkig maakt. Daardoor kon ik het opbrengen om zowel met ‘The Voice’ mee te doen als aandacht te geven aan mijn dochter."

'If mamma's happy, everybody's happy'

Wat gaan de deelnemers beleven tijdens het weekend? "We gaan twee dagen naar ons hart luisteren en onze wensen en verlangens als vrouw durven uitspreken. We gaan ook veel lol hebben." 

Zo nam comédienne Soundos El Ahmadi een speciale boodschap op voor de gasten van het event. "Radicale zelfliefde kan in eerste instantie als schokkend of egoïstisch worden ervaren. Maar ik zie het geluk van moeders als van extreem maatschappelijk belang. Voor onszelf, de kids, de partners, de omgeving en de economie. En als de uitdrukking 'If mamma ain't happy, nobody's happy' klopt, dan is het omgekeerde in mijn beleving zeker ook waar."

Deel de ervaring – meld gratis je vriendin aan

Een ticket voor het online-event kost €24,99. Tot en met 4 mei 2020 kunnen inschrijvers gratis een vriendin uitnodigen om de ervaring (en mogelijk de kosten) mee te delen. Na 4 mei gaan de deuren dicht en kun je je niet meer aanmelden. Er is plek voor maximaal 50 moeders plus 1 vriendin per persoon.

Over Maame

Maame Joses schrijft liedjes op maat waarmee je zegt ‘Ik hou van je’ en geeft vanuit Ditismijnstijl.nl advies in persoonlijke styling en het samenstellen van je garderobe. Ze werd halve finaliste van 'The Voice of Holland' en ‘De grote prijs van Nederland’. Samen met haar dochter Ella woont ze in Arnhem. Meer informatie over Prinses Mamma weekend en tickets vind je op: www.ditismijnstijl.nl/pmw

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden