Vier het Leven vrijwilligers bellen ouderen
Vier het Leven vrijwilligers bellen ouderen (Foto: Vier het Leven)

Belteams voor contact met ouderen

Arnhem - Stichting Vier Het Leven heeft belteams ingesteld om het contact met ouderen te onderhouden. Vanwege de coronamaatregelen gaan de geplande uitjes naar theater, filmhuis en museum die de stichting voor de ouderen organiseert namelijk tot 1 juni niet door.

Stichting Vier Het Leven organiseert de uitjes voor ouderen die veelal thuis zitten en zo gaandeweg het contact met anderen dreigen te verliezen. Dat deze tot 1 juni niet mogen plaatsvinden, is een extra grote teleurstelling nu door de maatregelen van de overheid ouderen nog meer in een sociaal isolement terecht komen.

Veel vrijwilligers van Vier het Leven zetten zich daarom in om toch met de ouderen in contact te blijven via de telefoon. Er zijn in heel Gelderland belteams opgericht om een luisterend oor te bieden, even een praatje te maken en vooruit te kijken naar de voorstellingen die gaan komen. Ook wordt via nieuwsbrieven gewezen op het steeds groter wordende aanbod aan culturele uitingen op internet.

De deelnemers van Vier Het Leven zijn blij met het contact en de informatie. "Ik kan me tot nu toe thuis heel goed vermaken maar voor veel ouderen is het toch wel een ramp, denk ik", aldus een van de deelnemers. "Ik bedank jullie van Vier Het Leven voor de moeite die jullie voor ons doen."

Via info@4hetleven.nl en 035-5245156 kunnen belangstellenden zich opgeven voor de nieuwsbrief van Vier Het Leven om zo op de hoogte te blijven van het digitale culturele aanbod.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden