Cassandra Onck
Cassandra Onck (Foto: )

Arnhemse zangeres/rapper lanceert single via livestream

Arnhem - De Arnhemse zangeres en rapper Cassandra Onck presenteert vrijdag 10 april haar nieuwe single ‘Adem’ via een Facebook-livestream in samenwerking met Recordshop Arnhemse Meisjes.  

'Adem' is een persoonlijke track waarin ze openhartig zingt en rapt over het verlies van haar zusje en vader. Vanuit Recordshop Arnhemse Meisjes gaat ze vanaf 13.00 uur in gesprek over het verhaal achter het lied, om af te sluiten met een intieme  live-uitvoering van 'Adem'. 

De livestream is te volgen via het Facebookevenement.

Brokstukkken 

'Adem' is de eerste single van Cassandra Onck's nieuwe EP 'Brokstukken', die wordt uitgebracht op 22 mei. De EP is geproduceerd door producer MRMN en heeft een eigentijdse sound vol elementen uit hiphop, pop en elektronische muziek. In haar tracks maakt Cassandra ruimte voor wat we soms liever wegstoppen en vraagt ze zich af hoe je om kunt gaan met verlies van iets waar je in gelooft.

Geloof

“Toen mijn vader vijf jaar geleden plotseling overleed aan een hartstilstand is mijn kijk op de wereld voorgoed veranderd", vertelt Cassandra. "Ik herinner mij nog goed dat het voelde alsof de grond onder mijn voeten verdween. De maanden na het overlijden groeide het besef dat iets fundamenteels was ingestort en startte een zoektocht naar een nieuw houvast. Ik ervoer dat er veel dingen waren waar ik, ondanks dat ik mij niet verbonden voelde met een godsdienst, in geloofde. En dat ik met het verlies van mijn familie, ook een deel van mijn geloof kwijt was. De vraag is hoe je om kunt gaan met het verliezen van die vaste grond, van datgene waarin je geloofd. Voor mij is dat de centrale vraag van de EP.”

Krachtige teksten

De Arnhemse zangeres en rapper Cassandra Onck (1993) verbindt persoonlijke verhalen met universele vragen. Moeiteloos switcht ze tussen warme melodieën en krachtige teksten die woord voor woord bij je binnenkomen en je aan het denken zetten. Met haar afstudeerconcert 'Ik ben een interface' speelde ze in popzaal Luxor Live en vervolgens op verschillende Nederlandse theaterfestivals. Deze zomer was ze voor het eerst te zien op Instagram met haar persoonlijke Top Notch Open Bars-sessie.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden