Fragment uit de ballonnenchallenge op quarantrain.org
Fragment uit de ballonnenchallenge op quarantrain.org (Foto: )

HAN-studenten zetten Quarantrain op

Arnhem - De QuaranTrain is wereldwijd van start gegaan met haar activiteiten om mensen in deze periode van isolatie tijdens de COVID-19 pandemie in beweging te houden. Vanuit de HAN zijn studenten fysiotherapie betrokken bij deze internationale community.  

Met de lancering van een bewerkt nummer van Bob Dylan, gespeeld door gezondheidsprofessionals van over de hele wereld, gaf QuaranTrain een startsein voor deze community. 

QuaranTrain is een internationaal platform om mensen thuis te ondersteunen in beweging te blijven. Het programma biedt onder andere via https://quarantrain.org/ en de sociale mediakanalen eigen video’s en blogs aan met informatie en oefeningen. In elke video wordt aandacht besteed aan de richtlijnen van de WHO en het RIVM: beweegrichtlijnen, handen wassen en sociale afstand van 1,5 meter. 

Hiermee wil QuaranTrain bijdragen aan een gezonde samenleving. Het coronavirus belemmert mensen in hun fysieke activiteit, doordat zij in thuisisolatie moeten blijven. Deze situatie brengt enorme uitdagingen met zich mee om fysiek en mentaal gezond te blijven. 

QuaranTrain wordt geleid door studenten Fysiotherapie en heeft wereldwijd snel samenwerkingsverbanden en netwerken ontwikkeld met hogescholen, universiteiten en ziekenhuizen. Het project startte bij de HAN. Sinds de start heeft het project een breed scala aan professionele studenten en werknemers in de gezondheidszorg over de hele wereld bereikt. De vijf belangrijkste onderwijsinstellingen zijn HAN University of Applied Sciences, Universiteit van Nottingham (Groot-Brittannië), Hogeschool van West-Noorwegen (Noorwegen), HESAV (Zwitserland) en de Universiteit van Malta. 

Fragment uit de challenge Dance & Mobility.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden