Foto: Luxor Live

Luxor Live bundelt krachten met poppodia in het oosten

Arnhem - Luxor Live bundelt de krachten met andere poppodia in Oost-Nederland. Zaterdag 4 april wordt de samenwerking ondertekend tijdens de online editie van het Booster Festival.  Twee Deventer Fietskoeriers fietsen dan de hele regio door – meer dan 290 kilometer - om zo de handtekeningen van de betrokkenen te verzamelen.

De samenwerking wordt opgezet door de grote poppodia Doornroosje (Nijmegen), Luxor Live (Arnhem), GIGANT (Apeldoorn), Burgerweeshuis (Deventer), Hedon (Zwolle) en Metropool (Enschede). Daarnaast zijn er drie productiehuizen/ontwikkelinstellingen die meedoen: De Nieuwe Oost (Deventer), Hedon Productiehuis (Zwolle) en De Basis (Nijmegen). 

Gelderland en Overijssel kennen verder een eigen Poppunt, conservatorium ArtEZ en een uitgebreid netwerk van speel, oefen- en maakplekken, met daarbij Booster als hét showcase-festival van de regio.

"We willen ervoor zorgen dat Oost-Nederlandse talenten zo optimaal mogelijk hun weg vinden naar de juiste ondersteuning", aldus Dennis Platvoet van De Nieuwe Oost | pop in Deventer. Deze talentontwikkelaar is de aanjager van de gloednieuwe samenwerking. 

Het partnerschap heeft als ambitie om talent te stimuleren, artiesten te laten groeien en zo het Oost-Nederlandse poplandschap een boost te geven. Zo is een actieve samenwerking afgesproken om ook op de podia meer ruimte te maken voor lokaal talent.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden