Foto: Peter Laarakker

Arnhemse daklozen kunnen terecht op cruiseschip

Arnhem - Een cruiseschip van het Arnhemse Select Cruise Voyages is ingericht als extra opvang voor Arnhemse daklozen. 

In de 'Serenade I' kunnen sinds donderdag 2 april daklozen zonder verslaving en zonder (vermoeden van) coronabesmetting worden opgevangen. Behalve opvang in het cruiseschip zijn er ook extra locaties geregeld in Huissen, voor daklozen die geen verslaving hebben en (mogelijk) besmet zijn met het Coronavirus. Voor verslaafde daklozen zijn er extra opvanglocaties in Arnhem, Nijmegen en Lunteren. Daar is tevens voldoende begeleiding aanwezig. Verslaafde daklozen zonder besmetting blijven terecht kunnen in de Remisestraat.

Wethouder Martien Louwers: "We krijgen allemaal de boodschap: blijf thuis. Voor daklozen is dat lastig: zij hebben geen thuis. Ze zijn aangewezen op deze opvang. Ik ben erg blij dat we deze extra locaties nu hebben. Met deze extra locaties kunnen we ervoor zorgen dat mensen die ziek zijn apart worden opgevangen en dat ook grotere groepen in quarantaine kunnen verblijven."

De Serenade I ligt aangemeerd aan de Nieuwe Kade ter hoogte van de Scheepswinkel. Er is plaats voor 68 mensen. Roderik van Veelen van Select Cruise Voyages: "We hadden door corona nu geen gasten. Dan is het mooi dat we op deze manier iets positiefs voor de stad kunnen doen." 

Ook wethouder Economie Jan van Dellen is blij met het initiatief. "Mooi dat vanuit mijn netwerk een Arnhemse ondernemer zo bijdraagt in deze tijd. Daar heb ik grote waardering voor. Samen komen we hier sterker uit."

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden