Foto: Pixabay

Een luisterend oor in de coronacrisis

Arnhem - D3rde Verdieping - Hart voor Zingeving biedt voor mensen die behoefte hebben aan gesprek in deze coronacrisis een luisterend oor. De hulpverleners zijn iedere werkdag bereikbaar van 9.00 tot 17.00 uur via 06-49979824.

Aan D3rde Verdieping - Hart voor Zingeving zijn professionele geestelijk verzorgers uit Arnhem en de Liemers verbonden. Zij werken vanuit verschillende levensbeschouwelijke achtergronden en hebben ervaring op het gebied van begeleiding in crisissituaties. Daarnaast werken ze met geschoolde vrijwilligers. Zo is er altijd iemand die aansluit bij de vraag en behoefte van degenen die bellen.

"Sinds de Tweede Wereldoorlog werden wij als samenleving niet eerder geconfronteerd met zo’n ontwrichting van ons (samen) leven. Op veel fronten slaat de onzekerheid toe. Je kunt je angstig voelen, onzeker, eenzaam of verward. Je maakt je wellicht zorgen over je gezondheid of over die van een ander, er kunnen financiële zorgen ontstaan, relaties komen onder druk te staan, de invulling van je dag verandert: te veel of juist te weinig om handen, lastige keuzes die je moet maken…"

Praten doet een mens goed

"Dit alles raakt de betekenis van het bestaan, de zin van het leven. Hierover kunnen praten doet een mens vaak goed. Meestal kun je met je vragen terecht bij je eigen vertrouwde netwerk van familie, vrienden, collega’s of een (geloofs)gemeenschap. Mocht dit (nu) niet het geval zijn of wil je juist met iemand anders in gesprek dan kun je terecht bij D3rde Verdieping - Hart voor Zingeving. We zijn er voor iedereen; juist ook voor mantelzorgers en zorgmedewerkers."

Contact

D3rde Verdieping - Hart voor Zingeving is iedere werkdag bereikbaar van 9.00 tot 17.00 uur via 06-49979824. Mailen kan naar info@d3rdeverdieping.nl. Na een telefonische intake wordt een gekwalificeerde geestelijk verzorger, een (geschoolde) vrijwilliger of geestelijk verzorger-in-opleiding benaderd die past bij de vraag en achtergrond. Voorlopig zullen de gesprekken telefonisch plaatsvinden, met uitzondering van crisissituaties. De geestelijk verzorger of vrijwilliger neemt zo spoedig mogelijk contact op.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden