The Wasted Youth Club op een publiciteitsfoto van vóór de coronamaatregelen. Nu ontmoeten ze elkaar alleen via Facetime en Teams.
The Wasted Youth Club op een publiciteitsfoto van vóór de coronamaatregelen. Nu ontmoeten ze elkaar alleen via Facetime en Teams. (Foto: )

Rockers hunkeren naar repetitieruimte en podia

Arnhem - Thuiszittende docenten, gesloten cafés en bands die thuiszitten omdat boekingen dezer dagen niet bepaald binnenvliegen. Ook rockband The Wasted Youth Club heeft er last van. Zo ging er een streep door veel geplande optredens en zit in persoon met elkaar repeteren er ook niet meer in.

door Chard van den Berg

Leadzanger Sven van Vessem: "Het is anders. Waar wij normaal twee keer in de week bijeen kwamen om te repeteren, is dat nu ineens niet meer wenselijk. Eerlijk gezegd mis ik mijn bandleden ergens ook wel, het zijn toch m’n maten waarmee ik ook een potje bier drink en lol maak. De enige manier waarop we tegenwoordig nog contact onderhouden, is via Facetime en Microsoft Teams."

Rauwe, harde muziek

In mei 2019 is de band, als een soort samenraapsel van een heleboel andere bands, ontstaan. Overigens ligt hun muziek voor mensen die voornamelijk zijn opgegroeid met ballads van Elton John of Rob de Nijs, niet bepaald gemakkelijk in het oor. De band speelt namelijk vrij rauwe, harde muziek.

"Ik vind het lastig om nou te zeggen wat voor genre wij spelen aangezien iedereen toch een net wat andere manier van spelen of stijl heeft. Maar als ik het toch zou moeten omschrijven, zou je uitkomen bij vrij harde muziek die toch een positief sausje en boodschap heeft. Omdat we dus wel vrij harde muziek maken, is het soms wel wat lastiger om geboekt te worden op een festival of voor een optreden."

Derde single

Toch wisten ze het voor elkaar te krijgen om voor de komende periode, dus het voorjaar en de zomer, op een behoorlijk aantal podia te staan. Daarnaast zijn er twee singles uitgekomen en zal de derde snel zijn opwachting maken. Alleen die plannen lopen, zeker die optredens, lopen dankzij het coronavirus, behoorlijk in de soep.

Desondanks blijft de Sven kalm. "Het is gewoon heel erg jammer allemaal. Zeker omdat we veel gepland hadden staan voor de komende periode, een optreden tijdens de Paasconcerten bijvoorbeeld, maar aan de andere kant we kunnen er gewoonweg niet zoveel aan veranderen."

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden