Marco Gerrits heeft voor Pasen prachtige chocoladelekkernijen gemaakt en verkoopt die via de drive-in.
Marco Gerrits heeft voor Pasen prachtige chocoladelekkernijen gemaakt en verkoopt die via de drive-in. (Foto: Ellen Koelewijn Fotografie)

Voor paaseieren naar de drive-in

Arnhem - Martin Gerrits van Mousset heeft prachtige paashazen van chocolade gemaakt. In andere jaren werden die besteld door bedrijven. Maar die zekerheid is door de coronacrisis weggevallen. In allerijl is een webshop opgetuigd en kan paaschocolade zelfs via de speciale drive-in opgehaald worden.

door Vincent Bos

Chocoladekunst. Zo mag je het werk van Martin Gerrits (53) wel noemen. Hij is een specialist pur sang. Al ruim dertig jaar. Al sinds het moment dat hij bij Mousset werkt.

Slagroom

Van huis uit is hij bakker. Maar hij merkte al vrij snel dat hij geen feeling had met het broodbakken. Martin Gerrits wilde zich juist uitleven in het fijne werk. “Dat ligt me beter. Kijk, het maken van slagroom voor gebak kan iedereen. Het fascinerende is ons geval is juist de afwerking van de producten, het decoreren van de chocolade. Daarmee kun je je onderscheiden en dat doet Mousset.”

De chocoladekunstenaar heeft bij Mousset een interne opleiding gevolgd maar heeft de fijne kneepjes van het vak geleerd in België.

Het scheelt natuurlijk wel dat Martin Gerrits zelf ook een liefhebber is. Het liefst smult hij van de melkvariant. “Die is bij ons heel romig. Daar staat Mousset om bekend. Daarom komen mensen zo graag naar onze winkel. En neem je de pure chocolade, dan valt op dat die bij ons geen bittere nasmaak heeft.”

Ei van 495 euro

De chocoladeproducten worden met de hand gemaakt. Het vergt vooral aandacht, geeft hij aan. Je moet weten hoe je de beste chocolade maken moet. Daarom noemt hij zijn werkplek geen fabriek maar een atelier. Dat past natuurlijk beter bij chocoladekunst. Het gigantische paasei dat in de winkel in Kronenburg in de etalage staat en 495 euro kost is toch het werk van twee dagen.

Verloting

Omdat bedrijven minder bestellen, wordt dat prachtige paasei nu verloot. Om daarvoor in aanmerking te komen moet je op Facebook wel het bericht delen dat Mousset nu een drive-in heeft. De chocoladeproducten zijn online te bestellen via de www.moussetwebshop.nl. De klanten kunnen hun bestelling op een door hen gewenste dag en tijdstip met de auto op komen halen.

De webshop is gemaakt door Theo Gerrits, de broer van Martin. “We moesten wat. We hadden alle paasproducten al klaar. Daar gaat veel tijd in zitten. Het zijn geen producten die je op het laatste moment maakt. Omdat bedrijven geen beurzen hebben en minder bestellingen plaatsten, vreesden we met veel artikelen te blijven zitten. Voor ons komt deze coronacrisis heel slecht uit.”

Etten-Leur

Vandaar dus dat er een webshop is gemaakt. Dat blijkt een verstandige keuze. De eerste honderd bestellingen waren al snel binnen. De bestellers komen overal vandaan, uit Etten-Leur, Gorinchem of verder weg. Het geeft aan dat Mousset een goede naam heeft.

De drive-inn is te vinden aan de Veilingstraat 8 in Arnhem. Hier kunnen de paasproducten worden opgehaald op werkdagen van 10.00 tot 14.00 en op zaterdag en zondag van 11.00 tot 14.00 uur.
moussetwebshop.nl

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden