Lisa Hartjes (midden) samen met twee medestudenten zijn klaar om Arnhem te helpen!
Lisa Hartjes (midden) samen met twee medestudenten zijn klaar om Arnhem te helpen! (Foto: Niel Sardjoemissier)

Studenten regelen gratis de boodschappen

Arnhem - Een groep studenten verzorgt vanaf dinsdag 31 maart gratis de inkoop en bezorging van boodschappen voor ouderen, mensen met een kwetsbare achtergrond en zij die werkzaam zijn in een cruciaal beroep. Onder het motto: James helpt Arnhem.

Deze tijdelijke, kosteloze boodschappenservice is bedoeld voor inwoners van Arnhem, Velp en Oosterbeek. ‘James helpt Arnhem’ is een gezamenlijk initiatief van online butlerservice James Online, specialist in betalingsverkeer CCV en een aantal zzp’ers.

Lokale ondernemer

Het team staat klaar om inkopen te doen bij zoveel mogelijk lokale ondernemers, zoals de bakker, slager, bloemist en buurtsuper. De kosteloze service is daarmee een steuntje in de rug voor mensen die niet of minder makkelijk de deur uit kunnen, geen puf hiervoor hebben na het draaien van een lange dienst, maar zeker ook voor de lokale winkelier die zwaar getroffen is.

Betrouwbare service

Via een telefoontje, mail of de website schakelt de klant Team James in. De student noteert de boodschappen, gaat op pad, meldt zich 10 minuten voor aankomst en legitimeert zich aan de deur bij de bezorging. Hierbij volgen de studenten de RIVM-richtlijnen.

Lisa Hartjes, teamleider van James Online Arnhem vertelt: "Naast dat wij ervoor zorgen dat de bestelling in orde komt, weten wij hoe belangrijk het is om in deze lastige tijd even contact te leggen met anderen. Daarom maken wij ook graag even tijd vrij voor een praatje."

Veilig betalen

Betaling vindt contactloos plaats of via pinbetaling. Hiervoor stelt CCV zeven mobiele betaalterminals belangeloos beschikbaar. "Dit initiatief, waarin studenten hulp bieden aan ouderen, kwetsbare doelgroepen en werknemers in cruciale functies, ondersteunen wij graag. Daarin vinden zij een mooie combinatie door ook de lokale ondernemer te ondersteunen. Wij vinden het belangrijk om in deze lastige tijd dergelijke positieve initiatieven te stimuleren", aldus Enny van de Velden, Chair of the Board van CCV.

Meer informatie

Belangstellenden kunnen voor een eerste bestelling bellen (06-46569848) of mailen naar lisahartjes@jamesonline.nl. Meer informatie over het bestelproces en de zekerheden van James: www.jamesonline.nl/helpt.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden