Spelende kinderen
Spelende kinderen (Foto: Ruud de Jong)

Crowdfunding voor woningbouwvrij Stadsblokken-Meinerswijk gestart

Arnhem - De crowdfundingsavond voor een woningbouwvrij Stadsblokken-Meinerswijk ging niet door, maar de crowdfunding zelf is wel gestart. Het is een initiatief van Milieudefensie Arnhem en Kloppend Stadshart, die tegen de bouwplannen voor 430 woningen aan de Rijn zijn.

"Stadsblokken-Meinerswijk is een prachtig uiterwaardengebied in het hart van Arnhem", zo stellen de initiatiefnemers voor de crowdfunding. "Het is een belangrijke plek voor bevers, vogels en vele andere dieren en planten. Ook geeft het uiterwaarden-gebied verkoeling tijdens warme zomerse dagen. Natuur midden in de stad is uniek."

"Maar het gebied is in gevaar. De gemeente Arnhem wil projectontwikkelaar KWP 430 woningen naast de rivier laten bouwen. Bouwen in de uiterwaarden verstoort de natuur en is gevaarlijk vanwege het overstromingsgevaar."

Milieudefensie Arnhem en Kloppend Stadshart willen dat Stadsblokken-Meinerswijk een écht stadspark en natuurgebied wordt. "Een plek voor alle Arnhemmers en bezoekers, een plek zonder villa’s en flats, een plek waar ruimte is voor de natuur, de rivier, mensen, dieren en recreatie."

Hoogleraar Pier Vellinga, internationale autoriteit op het gebied van klimaatverandering gaf op een informatieavond van de initiatiefnemers op 22 november 2018 aan: “De keuze voor woningbouw op deze plek en op dit moment heeft verstrekkende gevolgen voor rivierverruiming en dijkverhoging elders, of leidt tot meer risico’s hier in Arnhem of elders langs de rivier. Arnhem gaat hier waarschijnlijk spijt van krijgen. Op andere plaatsen worden huizen afgebroken en bomen in de uiterwaard gekapt om ruimte voor de rivier te maken.”

www.steunstadsblokkenmeinerswijk.nl

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden