Caroline Hofstra werkt voor de AdviesBrigade, Annet Elzinga voor Praktische Zaken en Karin Huibers is een Ideeënmakelaar: de foto is vóór het coronavirus genomen en het team is ondertussen groter.
Caroline Hofstra werkt voor de AdviesBrigade, Annet Elzinga voor Praktische Zaken en Karin Huibers is een Ideeënmakelaar: de foto is vóór het coronavirus genomen en het team is ondertussen groter. (Foto: Zefanja Hoogers)

Gebundelde ondersteuning voor Arnhemse burgerinitiatieven

Arnhem - Vanaf maart zijn Praktische Zaken, de AdviesBrigade en de Ideeënmakelaars, allen ondersteuners van lokale burgerinitiatieven, een samenwerking aangegaan met inzet op laagdrempeligheid.

“We zien helaas nog steeds dat het vinden van de juiste route niet altijd even makkelijk is", aldus de initiatiefnemers. "We willen voorkomen dat burgers een te grote omweg moeten maken voordat ze op de juiste manier geholpen worden. Hierdoor zouden startende ideeën het risico lopen in de kiem gesmoord te worden. Er blijven nog veel mogelijkheden onbenut. Daar willen we verandering in brengen.”

Ieder zijn eigen expertise

Sinds een jaar kunnen Arnhemmers met hulpvragen bij hun burgerinitiatief en vrijwilligersorganisaties een beroep doen op Praktische Zaken. Zij vormen dé helpende hand bij de bedrijfsvoering.

Ook kun je als burger sinds 2017 gebruik maken van de gratis diensten van de Ideeënmakelaars Arnhem. Zij zijn er vooral om te helpen bij de start van het idee. Ook denken ze mee het idee vorm te geven en helpen ze om in contact te komen met de juiste mensen om het plan te kunnen realiseren.

De AdviesBrigade koppelt sinds 2012 kennis van ‘oude rotten’ (oud-managers of oud-ondernemers) aan bestuurlijke hulpvragen van vrijwilligersorganisaties. De missie van de AdviesBrigade is het versterken van de eigen (bestuurs)kracht van vrijwilligersorganisaties in Arnhem om zoveel mogelijk onder eigen regie problemen op te lossen.

Samen sterk voor Arnhemse Initiatieven

Een vaste plek hebben de drie initiatieven niet. Ze ontmoeten elkaar regelmatig op plekken als Buro MLBRGN aan de Akkerwindestraat, DAZO aan de Spijkerstraat of Geniet in de Weerd aan de Weerdjesstraat. Daar koppelen zij vragen vanuit de stad aan elkaar, ontwikkelen ze praktische oplossingen om de initiatieven verder te helpen en bedenken ze maatwerk voor hulpvragen.

Vanaf heden zijn de drie instanties wel onder één gezamenlijk telefoonnummer te benaderen: 026-2340111. Zij kunnen op die manier meedenken en direct doorverbinden naar de partij die het beste bij de hulpvraag past.

www.praktischezakeninarnhem.nl

www.adviesbrigade.nl

www.ideeenmakelaarsarnhem.nl

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden