Foto: Pixabay

83 herintreders in zorg gematcht

Arnhem - Het Regionaal Contactpunt in midden- en zuid-Gelderland heeft in een week tijd 83 (oud-)zorgmedewerkers gematcht aan een zorginstantie.

Meer dan 1.300 (oud-)zorgmedewerkers hebben zich aangemeld bij het Regionaal Contactpunt om te helpen in de zorg tijdens de coronacrisis. Er zijn 13 zorgorganisaties in deze regio die een aanvraag voor extra ondersteuning hebben ingediend. 

Het aantal vragende zorgorganisaties in deze regio stijgt hard en om die reden zet het Regionaal Contactpunt zich zeven dagen per week en in de avonden in voor de zorg. Ook voor andere regio’s is het Regionaal Contactpunt actief geweest. Zo heeft het voor Noord-Brabant, waar de situatie het meest nijpend is, 23 artsen benaderd en door kunnen geven. Er is daarnaast vooral ondersteuning nodig van helpenden, verzorgenden en verpleegkundigen. 

Sinds een week zijn de 14 Regionale Contactpunten in Nederland actief om zorgorganisaties te helpen aan extra ondersteuning van (para)medische zorgprofessionals ten tijde van de coronacrisis. Landelijk hebben nu bijna 20.000 (oud-)zorgmedewerkers hun hulp aangeboden via  www.extrahandenvoordezorg.nl . Dat aantal stijgt nog elke dag. 

Het aantal zorgorganisaties in het land dat ondersteuning heeft gevraagd via www.extrahandenvoordezorg.nl  ligt op bijna 190. In het tijdsbestek van een week is het gelukt om in totaal ruim 800 zorgmedewerkers voor te stellen aan zorgorganisaties.

Vanuit de centrale database worden de aanvragen voor (para)medische ondersteuning en het aanbod van (oud-)zorgmedewerkers doorgezet naar de 14 Regionale Contactpunten in de regio’s. Daar vindt de matching plaats. 

In Midden-, Zuid- en Zuidwest-Gelderland coördineert WZW Werkgeversvereniging Zorg en Welzijn, het Regionaal Contactpunt. Het heeft continu een goed overzicht van de actuele situatie. Daardoor kan het met zo groot mogelijk effect de extra ondersteuning koppelen aan de organisaties waar op dat moment de nood hoog is.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden