Foto:

Arnhem moet het dit jaar zonder FDFA doen

Arnhem - De zevende editie van het Fashion + Design Festival Arnhem (FDFA) zal een jaar later plaatsvinden dan gepland. De editie met het thema PURPOSE wordt verplaatst naar juni 2021. Vanwege het Coronavirus en bijbehorende maatregelen van het RIVM is hiertoe besloten. 

FDFA vervult een lokale en regionale platformfunctie op het gebied van mode. Het festival koppelt regionale professionals en organisaties rondom mode en design aan elkaar, aan het brede publiek en de inwoners van Arnhem. De overgrote meerderheid aan partners van het festival zien zich door het virus gedwongen hun evenementen af te lasten of te verplaatsen. Mede vanwege het nog onbekende verloop van het virus en de maatregelen vanuit het RIVM acht de organisatie van FDFA het niet verantwoord om de eigen expositie en evenementen dit jaar plaats te laten vinden. Deze evenementen en veel partner-evenementen worden verplaatst naar 2021.

Thematiek blijft overeind

Met het thema PURPOSE zou FDFA dit jaar ingaan op het doel van mode en design binnen onze maatschappij. Binnen de beoogde centrale tentoonstelling zouden diverse ontwerpers aan de hand van tien dimensies hun visies delen met het publiek. De thematiek PURPOSE zal worden doorgezet naar volgend jaar. “Juist met de komst van deze coronacrisis is het belangrijk om ons goed te realiseren wat nu het eigenlijke doel is van mode en design, maar vooral ook van onze maatschappij. Ik denk dat de thematiek volgend jaar nóg beter aansluiting zal vinden op de vraagstukken waar wij als maatschappij voor komen te staan; juist nu”, aldus Sebastiaan Kramer, creatief directeur en curator van FDFA.

De organisatie onderzoekt momenteel mogelijkheden om mode en design deze zomer op een andere, verantwoorde wijze, toch een platform te kunnen bieden in Arnhem.

Over Fashion + Design Festival Arnhem (FDFA)

FDFA had dit jaar plaats moeten vinden van 5 juni tot en met 5 juli, met een openingsweek en centrale expositie van 5 tot en met 14 juni. De exacte data voor volgend jaar worden later bekend gemaakt. Diverse partner-evenementen zijn al geannuleerd of verplaatst, of maken dat in de komende tijd bekend.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden