Links: Jolanda en haar verf. Rechts: de coronakaart van Danka.
Links: Jolanda en haar verf. Rechts: de coronakaart van Danka. (Foto: )

Wat doen Arnhemmers in coronatijd?

Arnhem - We moeten er allemaal maar het beste van maken in deze coronacrisis. We vroegen de lezers van de Arnhemse Koerier wat zij zoal doen op dit moment. Een bloemlezing van uw inzendingen.

Hagelslagjes tellen

Reineke Kramer: "Ik verveel me niet echt thuis hoor, maar ik zou graag willen weten waarom er in een zak rijst van 1 kilo van Albert Heijn 2.927 rijstkorrels zitten en in die van de Jumbo 3.151? Hetzelfde geldt ook voor de hagelslag van beide supermarkten: in één pak 1.323 korreltjes en in het andere pak maar 1.276. Echt belachelijk! Ben nu bezig met 1 kg suiker en een rol wc-papier..."

Reisbestemmingen

Janny en Richtje stuurden ons reisplannen voor 2020 in:

- Woonkamer oen

- Tuin zania

- Hal sinkie

- Islama badkamer

- Schuur monnikoog

- Toilet land

- Berging aan Zee

- Serre Leone

- Keuken hof

- Par ijskast

- Zolder view

- Logeer atol

- Studie kering

- Slaapkamer eiland & de Balkon landen

Honing met kaneel

Han Holdijk heeft een tip om de gezondheid op peil te houden: honing met kaneel.

Hartenkreet over afval

Gerard van Bergen stuurde een oproep in. "Ook de mensen die het grofvuil ophalen worden getroffen door de coronacrisis. Er wordt al geadviseerd om het grof afval maar alleen naar het afvalbrengstation te brengen als het echt moet. Het tijdelijk bewaren heeft de voorkeur. Ik zie dat er - het lijkt wel meer dan voorheen - allerlei afval wordt gedeponeerd naast de grijze container. Ik zou zeggen: bel Suez voor dit afval of breng dit te zijner tijd naar de afvalstraat. Zo blijven de wijken een beetje leefbaar."

Jolanda verft

Nico Julsing stuurde een foto in van Jolanda, die de muren van de keuken verft. En Jolanda was niet de enige want het was druk in de bouwmarkten!

Coronakaart

"In deze coronacrisistijd is het fijn even iets anders te kunnen doen", zegt Danka Husken-Smit. "Ik trek iedere ochtend een coronakaart uit mijn Lichtkracht-kaartspel. Vandaag de klankmandala. Op de kaart staan woorden die ik met ruimte naast elkaar schrijf. Ik voeg er woorden tussen die mij invallen en rijg deze samen tot een zin: vertolken - mee resoneren - klankbodem - zingen en uitkijken wordt dan: Ik ben de vertolker van mijn leven, resoneer mee met wat is en ben de klankbodem voor mijzelf en anderen, zodat zij gehoord zijn en kunnen zingen en uitklinken."

Ook een leuke bijdrage?

Heeft u ook een leuke bijdrage voor deze rubriek? Stuur het in via de knop Schrijf Mee op onze website of stuur eventueel een e-mail naar: redactie.ak@dpgmedia.nl.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden