Beeldbellen met een therapeut van het HDI
Beeldbellen met een therapeut van het HDI (Foto: Helen Dowling Instituut)

Zorg Helen Dowling Instituut gaat door

Arnhem - Gezien de ontwikkelingen rond het coronavirus heeft ook het Helen Dowling Instituut (HDI) in Arnhem en Nijmegen maatregelen getroffen. De psychologische zorg aan mensen met kanker en hun dierbaren gaat gewoon door, maar dan op afstand. Een consult vindt plaats via beeldbellen of telefonisch. Aanmelding van nieuwe cliënten blijft mogelijk.

Anette Pet, directeur zorg van het HDI: “De veiligheid en gezondheid van onze cliënten en collega’s staan voorop. Daarom ontvangen we voorlopig geen cliënten en andere bezoekers op locatie. Maar onze zorg blijft gewoon doorgaan. Juist in deze roerige en spannende tijden is hulp bij klachten als ernstige angst en somberheid hard nodig.”

Beeldbellen
Afspraken worden omgezet in een telefonische afspraak of afspraak via beeldbellen. Beeldbellen is een veilige manier om online contact te hebben met een therapeut. Cliënten en hun therapeuten van het HDI kunnen elkaar zien via een camera op hun computer of mobiele telefoon. Als beeldbellen niet mogelijk is verlopen afspraken telefonisch. “Deze nieuwe manier van behandelen is voor iedereen even wennen, maar de eerste bevindingen zijn positief. Ook op afstand kan contact persoonlijk zijn”, aldus Anette Pet.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden