Foto:

Ondernemers binnenstad Arnhem starten bezorgdienst

Arnhem - Ondernemers in de Arnhemse binnenstad zijn een gratis bezorg- en afhaaldienst gestart. Deze regeling loopt vooralsnog tot 6 april.

De coronacrisis en de maatregelen om verspreiding van het COVID-19 virus in te dammen, hebben ongekende gevolgen. Ondernemers worden zwaar getroffen door de noodzakelijke maatregelen die de overheid neemt. 

Diverse ondernemers in Arnhem zijn gestart met het aan huis bezorgen van producten. Ook hebben ondernemers het voor hun klanten mogelijk maakt om bestellingen af te halen. 

Platform Binnenstad Arnhem en de gemeente Arnhem willen de dienstverlening aan de Arnhemse inwoners steunen. Op de website binnenstadarnhem.nl staan onder het menu 'winkelen' alle horeca- en retailzaken die in de binnenstad gevestigd zijn en welke bezorg- en afhaaldiensten zij zijn gestart.

De bezorgservice loopt vooralsnog tot 6 april. Noch de ondernemer noch de klant betaalt bezorgkosten. Het Arnhemse bedrijf De Groene Rijders zorgt voor het transport per fiets. De gratis bezorgservice geldt voor bezorging binnen de Arnhemse stadsgrenzen. Voor bezorging buiten de stadsgrenzen geldt een toeslag die niet wordt vergoed vanuit deze regeling. 

De gemeente Arnhem en Platform Binnenstad Arnhem hopen hiermee de pijn een beetje te kunnen verzachten en de winkeliers en horecaondernemers te ondersteunen om hun klant toch te kunnen bedienen in deze barre tijd.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden