De route van de Ernemse Optog.
De route van de Ernemse Optog.

Organisatie optocht hoopt dat storm Ellen overwaait

Met nog vijf dagen te gaan en storm Ellen in aantocht kijkt de organisatie van de 44e Ernemse Optog in spanning, maar nog steeds volop enthousiasme uit naar zondag.

ARNHEM - "Natuurlijk houden we de weersvoorspellingen continu in de gaten en hebben wij, in nauwe samenwerking met gemeente en politie, besproken dat we uiterlijk zondagochtend een beslissing nemen of het veiligheidshalve verstandig is om te starten... Maar zover is het nog niet en we duimen heel hard dat we gewoon zondag het startschot kunnen geven voor de 44e Ernemse Optog", zegt Frits Roelofs, Voorzitter van de Vrienden van de Ernemse Optog. 

In de stad kun je inmiddels niet meer om de Ernemse carnavalskleuren rood, groen & blauw heen. Overal waar je rijdt, wapperen de carnavalsvlaggen goed zichtbaar in de harde wind.                                                        

Sleuteloverdracht
De voorbereidingen voor de sleuteloverdracht, het moment waarop burgemeester Marcouch de sleutel van de stad officieel overdraagt aan de prinsen en prinsessen van de Arnhemse Carnavalsverenigingen, zijn in volle gang. De aanwonenden langs de Optog-route zijn via de speciaal ontworpen routekaart geïnformeerd en de startnummers zijn gisteravond uitgereikt aan de deelnemers tijdens de informatiebijeenkomst bij Robbers & van de Hoogen.

Recordaantal inschrijving
Carnaval vier je samen is het thema van het nieuwe bestuur en dat lijkt zijn vruchten af te werpen. Dit jaar is er een recordaantal inschrijvingen voor de Ernemse Optog, maar liefst 56 eenheden hebben zich ingeschreven, waaronder een groot aantal wagens en loopgroepen vanuit Westervoort. Ook wordt de samenwerking gezocht en gevonden met inwoners en ondernemers uit Arnhem en omstreken. Met deze samenwerking wil het bestuur de Optog weer nieuw leven inblazen en inzetten om mensen met elkaar te verbinden.

Hotspots
Zo wordt er dit jaar ingezet op het creëren van zogenoemde hotspots tijdens de route, plekken waar toeschouwers gezamenlijk onder het genot van een drankje en muziek de Optog kunnen bekijken. De bekende hotspots van de afgelopen jaren zijn 'Het Escalotjesplein' en het initiatief van buurtbewoners op de Klarendalseweg. Nieuw op de route is de hotspot op de parkeerplaats bij Wijnhuis Robbers & van den Hoogen, waar ook de Arnhemse bierbrouwer DURS een tap plaatst.

Prijs voor versieren
De aanwonenden van de route zijn opgeroepen de straten zo carnavalesk mogelijk te versieren. Hiervoor stelt de organisatie een unieke prijs beschikbaar. Wat deze prijs is, houdt de organisatie nog even geheim. De winnaar van de meest carnavaleske straat wordt bepaald door de deelnemende prinsenparen aan de Optog en tijdens de prijsuitreiking in Musis Sacrum bekend gemaakt.

Belangrijke data nog even op een rij:

21 februari         16:30 uur         Sleuteloverdracht         Heeren van Aemstel

23 februari         13:11 uur         Start Ernemse Optog    Bekijk de gehele route op de routekaart

23 februari         16:00 uur         Prijsuitreiking                Musis Sacrum

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden