De adviseurs van Praktische Zaken komen bijvoorbeeld bijeen in DAZO in het Spijkerkwartier. Ze hebben het afgelopen jaar al vele Arnhemmers op weg geholpen.
De adviseurs van Praktische Zaken komen bijvoorbeeld bijeen in DAZO in het Spijkerkwartier. Ze hebben het afgelopen jaar al vele Arnhemmers op weg geholpen. (Foto: Zefanja Hoogers)

Loket geeft advies over runnen burgerinitiatieven

Iedere laatste vrijdag van maand organiseert Praktische Zaken een Communicatie Lab, waar Arnhemmers terecht kunnen voor hulp bij het runnen of opzetten van burgerinitiatieven en vrijwilligersorganisaties. Zoals ondersteuning bij PR (folders, sociale media, nieuwsbrief) of horen en zien hoe andere burgerinitiatieven hun communicatie organiseren.

ARNHEM - Rob Wieten (financiën), Rob van Sprang (veiligheid en risico's) en Annet Elzinga (communicatie) zijn de drie kwartiermakers van Praktische Zaken. Ze komen volgens de organisatie met passende oplossingen en geven inzicht in de inhoudelijke en financiële consequenties, zodat burgerinitiatieven hun energie kunnen bewaren voor waar zij goed in zijn.

De adviseurs hebben het afgelopen jaar al vele Arnhemmers op weg geholpen. Zo ontwikkelen ze een methode voor vrijwilligersorganisaties of burgerinitiatieven voor wie het best een uitdaging kan zijn om de financiële administratie op orde te krijgen, én houden ze regelmatig een inloop voor vragen van deze initiatieven.

De adviseurs hebben geen vaste locatie. Contact loopt via 026-2340111, info@praktischezakeninarnhem.nl. Zie ook:

www.praktischezakeninarnhem.nl

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden