Impressietekening lunchcafé.
Impressietekening lunchcafé. (Foto: Studio Q Vadix)

Vegan lunchen in plaats van vette stationshap in nieuw café

Meestal kun je op een treinstation niet echt verantwoord en gezond eten, maar een nieuwe pop-up lunchcafé bij de ingang van Arnhem Centraal wil daar verandering in brengen. Ilze Pruse (28) wil met een vegan lunchcafé een gezond alternatief bieden voor het grote fastfoodaanbod op het station.

ARNHEM - De duurzame cadeauwinkel WAAR & de uit Letland afkomstige patissier/chef-kok Pruse openden de deuren afgelopen zaterdag onder de naam Platform 12. Het café serveert naar eigen zeggen '’s werelds beste plant based burger' en ontbijtjes, vegan lunchgerechten en gezonde drankjes. De koffie wordt verzorgd door de buurman: Koffie van Ghiath.

Al langer stoorde de in Arnhem woonachtige Ilze Pruse zich aan het feit dat er op het station zo weinig gezond eten verkrijgbaar was. Wie voor de vette hap wil gaan heeft genoeg keuze, maar een echt gezond ontbijtje of lunch was tot voorheen niet verkrijgbaar. Dus besloot Pruse zelf dit gat op te vullen. Met een opleiding tot patissier en ruime horeca-ervaring op zak, was ze al langer van plan iets voor zichzelf te beginnen. Ze bedacht een kleine kaart met gerechten als de vegan breakfast bowl, de klassieke avocado sandwich en sandwiches met vegan Delhi eiersalade of baba ganoush. Ook kun je gaan voor de Beyond Meat burger, een kokosreep, verse groene sappen en ander lekkers.

Het café is open van dinsdag tot en met zaterdag.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden