Docent popmuziek Philibert van den Bosch geeft leerlingen van het Beekdal Lyceum uitleg bij de app Qords.
Docent popmuziek Philibert van den Bosch geeft leerlingen van het Beekdal Lyceum uitleg bij de app Qords. (Foto: Guus Madern)

Muziekles Arnhemse docent gaat wereldwijd

De Arnhemse docent Philibert van den Bosch heeft zijn unieke lesmethode voor muziekonderwijs op het Beekdal Lyceum sinds enkele weken wereldwijd beschikbaar gesteld. Via de app Qords maakt de docent popmuziek het nu voor iedereen mogelijk om makkelijk en snel op gitaar, bas, piano, drums of ukelele moderne popsongs te leren spelen.

ARNHEM - In de muzieklessen op het Beekdal Lyceum maken leerlingen al jaren gebruik van de lesmethode met zogenaamde meespeelvideo's. Deze door Van den Bosch zelf ontworpen onderwijsmethode moeten zo verschillende instrumenten leren bespelen.

App van de maand
Van den Bosch heeft zijn lesmethode in de afgelopen tijd doorontwikkeld tot de nu verkrijgbare interactieve app Qords voor de iPad. De app biedt nog meer mogelijkheden dan de huidige meespeelvideo's die in de klas gebruikt worden. De muziekapp is deze maand wereldwijd gelanceerd in de App Store en door de website iCulture al gelijk uitgeroepen tot app van de maand.

Trots
Het Beekdal Lyceum is erg trots en blij dat Van den Bosch de lesmethode die hij op de school gebruikt nu ook verder naar buiten brengt. De verwachting is dat veel geïnteresseerden en ook veel scholen er gebruik van zullen gaan maken. Hij staat in de App Store omschreven als: 'Of je nu een beginner bent of al gevorderd, je wordt altijd beter met deze app.'

Qords
In de app worden alle songteksten afgebeeld tijdens het afspelen van de songs (in de Nederlandse versie). Alle akkoorden zijn vervolgens realtime zichtbaar voor gitaar en piano. Elk nummer kan vertraagd en versneld worden afgespeeld zonder dat de toonhoogte verandert en kan met één klik op de knop worden afgebeeld in elke toonsoort. De songlibrary wordt wekelijks aangevuld met de nieuwste hits. De app kost 6,99 euro. Hij is vooralsnog alleen verkrijgbaar voor de iPad in de App Store van Apple.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden