AutoMaatje is een initiatief van de ANWB, waarbij vrijwilligers met hun eigen auto minder mobiele ‘buren’ vervoeren binnen de wijken.
AutoMaatje is een initiatief van de ANWB, waarbij vrijwilligers met hun eigen auto minder mobiele ‘buren’ vervoeren binnen de wijken. (Foto: ANWB)

ANWB Automaatje SWOA rijdt 3000e rit

Iets meer dan een half jaar geleden reed AutoMaatje Arnhem de 1000ste rit. Sindsdien heeft de teller niet stilgestaan: de 3000ste rit is inmiddels gereden.

ARNHEM - AutoMaatje is een initiatief van de ANWB, waarbij vrijwilligers met hun eigen auto minder mobiele ‘buren’ vervoeren binnen de wijken. Door AutoMaatje kunnen mensen langer mobiel en actief blijven én leren ze mensen uit de buurt kennen. AutoMaatje reed de eerste rit in september 2017 in Arnhem-Zuid. Inmiddels is de dienst uitgegroeid tot een Arnhem-breed project.

De aanmeldingen voor ritten blijven binnenkomen. Dit betekent dat de organisatie ook op zoek is naar nieuwe chauffeurs. Wil jij je minder mobiele buurman of -vrouw te vervoeren? Meld je dan aan via automaatje@swoa.nl.

Contact
Op werkdagen tussen 9.00 en 12.00 uur zitten de vrijwillige medewerkers klaar. Zij zijn te bereiken via 026-3846690. Aanmelden voor AutoMaatje is gratis. Voor het gebruik betaal je alleen een kleine onkostenvergoeding van 30 cent per kilometer per rit aan de vrijwilliger.

www.swoa.nl/automaatje

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden

Nieuwsoverzicht

Meer berichten