Kristel Wijgman: 'Een winkel in mijn eigen wijk, dat is wat ik altijd heb gewild.'
Kristel Wijgman: 'Een winkel in mijn eigen wijk, dat is wat ik altijd heb gewild.'

Kaaskwartier opent deuren: Smaak van vroeger terug in Klarendal

Klarendal is een parel rijker. Aan het pleintje van het buurtwinkelcentrum, op de plek waar vorig jaar nog knappe koppen geknipt werden en daarvoor ijs aan de man gebracht, zit sinds begin december Het Kaaskwartier. "Een winkel in mijn eigen wijk, dat is wat ik altijd heb gewild", aldus eigenaresse Kristel Wijgman, voormalig HR-adviseur en moeder van drie kleine kinderen.

Door Hilde Wijnen

ARNHEM - "Wat een stoer verhaal! Ik ben óók HR-medewerker en wil óók altijd al een winkel, maar jij doet het gewoon!" roept een klant die voor het eerst een kijkje komt nemen in de nieuwste aanwinst aan de Klarendalseweg. Kristel lacht: "Ja, dat zijn van die dingen, die moet je wel doen, hoor. Anders komt het er nooit meer van."

Roer om
Het roer ging om nadat Kristels oude werkgever de boel reorganiseerde. "Ik had al een hele tijd zin om autonoom te kunnen handelen. En ik miste creativiteit. Het kwam op het goeie moment. En nu kan ik helemaal los!"

Dat is te zien en te merken. Kristel heeft de winkel eigenhandig opgeknapt, overal staan bloemen en is er een speelhoek voor kinderen. "Op zaterdag sta ik in mijn uppie. Dan duurt het soms wat langer en kunnen kinderen nog weleens ongeduldig worden. Ik wil dat dit een fijne plek is waar iedereen welkom is, met of zonder kinderen, waar je een kopje koffie kunt drinken en lekker kunt hangen."

De mensen in de buurt zijn daar in elk geval al van op de hoogte en weten Het Kaaskwartier prima te vinden.

Smaak van vroeger
Vaste klant Gerard komt binnen: "We hebben het er allemaal over. Dat dit hier is. Lekker vers. Het is de smaak van vroeger. Als je die eenmaal kent, wil je niks anders."

Kristel vertelt: "Het is zó leuk. Iedereen die hier in de winkel komt is écht enthousiast. Er komt ook een meneer, dik in de tachtig is ie, elke week een stukje oude kaas kopen. Die heeft me dus ook gevonden. Dan heeft hij allemaal kleingeld voor me, heel lief. Zo fijn als hij er weer is."

Buurtfunctie
Het Kaaskwartier wil een laagdrempelige winkel zijn met een buurtfunctie. Behalve kaas - zoals een Noord-Hollandse, genaamd de Klarendaller, en verschillende kazen uit de regio - zijn ook de biertjes van de Klarendalse brouwerij Durs er te koop en verse eitjes van Zorgboerderij TokHok uit Geitenkamp.

"Het contact met de mensen vind ik het leukst. Ongedwongen en vrij. En kijken wat de klant wil. Brandnetelkaas bijvoorbeeld. Dat at mijn moeder vroeger altijd. Wie eet er nou nog brandnetelkaas, dacht ik, maar in de eerste week waren er al meteen twee mensen die er speciaal naar vroegen. Nou, in zo'n kleine winkel kan je dat dan vervolgens aanbieden. Leuk vind ik dat."

Kaaskwartier
Klarendalseweg 140

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden