Ansichtkaarten kunnen gelden als een souvenir uit 'een andere wereld', een wereld waar je tijdelijk bent en het thuisfront laat delen in de bezienswaardigheden op reis.
Ansichtkaarten kunnen gelden als een souvenir uit 'een andere wereld', een wereld waar je tijdelijk bent en het thuisfront laat delen in de bezienswaardigheden op reis.

'Souvenirs uit een andere wereld' te zien in Kreek

Het werk van negen studenten van verschillende ArtEZ-studierichtingen is sinds deze week te zien in cultuurcentrum Kreek in Oosterbeek. De studenten hebben tijdens een interdisciplinair project ansichtkaarten gemaakt in Oosterbeek.

OOSTERBEEK - De centrale vraag van de studenten was: Leeft Oosterbeek in het verleden? Ansichtkaarten kunnen gelden als een souvenir uit 'een andere wereld', een wereld waar je tijdelijk bent en het thuisfront laat delen in de bezienswaardigheden op reis. Oosterbeek is gekozen vanwege haar belangrijke rol in de Tweede Wereldoorlog.

Uitvergrotingen van deze ansichtkaarten vormen de expositie. Ook wordt er een korte film vertoond. Deze film is een onderdeel van dit project en werd gemaakt door Pompadò. Onderdeel van dit project was ook een bezoek aan de kunstenaarsateliers van Ateliergebouw De Oosterbeekse School (in de voormalige Reijenga MAVO) en bij kunstverzamelaars thuis; ze gingen naar de donderdagmarkt op het Raadhuisplein om mensen te interviewen en ze bestudeerden oude kaarten uit de WOII om de veranderingen in het dorp te ontdekken.

Veteranen
In 2019 en 2020 herdenken we het beëindigen van de Tweede Wereldoorlog, 75 jaar geleden. Nog maar enkele van de veteranen die deelnamen aan de strijd tegen de vijand zijn nog in leven. Wij vieren nu dat we sinds 1945 weer in vrijheid leven, dat we samen verantwoordelijk zijn om dat besef van vrijheid door te geven aan nieuwe generaties.

De tentoonstelling is te bezichtigen tot en met zaterdag 29 februari tijdens de reguliere openingstijden. De entree bedraagt 4 euro per persoon (ten behoeve van stichting Kreek) inclusief een kopje koffie of thee. Aanmelden is niet nodig.

KunstSoosAvond
Elke eerste dinsdag van de maand is er een KunstSoosAvond, georganiseerd door Stichting KunstKoepel i.s.m. Kreek in Oosterbeek.

www.kreekoosterbeek.nl

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden