Bea Brundel met hond Moppie kijkt op de rommelmarkt in het Bruishuis of er iets voor haar bij is.
Bea Brundel met hond Moppie kijkt op de rommelmarkt in het Bruishuis of er iets voor haar bij is. (Foto: Ellen Koelewijn)

Tafels voor rommelmarkt Bruishuis zijn altijd snel bezet

Thuis is het veel te stil. Dan zoekt Jannie Zuidwijk liever de drukte op bij het Bruishuis van Philadelphia in Arnhem. En anders is ze met haar man Wil wel bezig met de organisatie van de rommelmarkten of met een van de sfeervolle muziekavonden in de buurt.

Door Vincent Bos

Arnhem - De rommelmarkt in het Bruishuis is kleinschalig maar daardoor wel overzichtelijk. Er heerst een ontspannen sfeer. Spullen worden op tafels uitgestald. Elke keer zijn 25 tot 30 tafels bezet. Het geeft aan dat er genoeg animo is voor deze markt.

Wil Zuidwijk is er tevreden mee. Met compagnon Jan is hij er maar druk mee. De rommelmarkt is een keer in de twee maanden. "We verhuren elke keer een tafel aan een deelnemer. Van de opbrengst kunnen we de muziekavonden betalen en het kindercarnaval."

Artiesten
Inmiddels hebben Wil en Jan genoeg contactadressen van deelnemers verzameld. De personen worden elke keer uitgenodigd om mee te doen. Doorgaans is een enthousiast 'wij komen' het resultaat. Al is het deze zaterdag een tikkeltje rustiger dan anders.

Wil Zuidwijk geeft aan dat de muziekavonden belangrijk zijn voor de sociale cohesie in de buurt. Muziek als verbindend element. Met een dj en met artiesten die graag komen optreden. "Het zijn natuurlijk niet de A-artiesten die komen. Wel artiesten die net beginnen of juist zijn doorgebroken. Vaak zingen ze Nederlandstalig maar ook Engels", schetst Wil Zuidwijk de sfeer van de muziekavonden

Zijn vrouw Jannie zet zich er maar wat graag voor in. "Het kost een kost een hoop energie maar het is gewoon leuk om te doen. Zowel rommelmarkt als muziekavond zijn hoofdzakelijk bedoeld voor mensen uit de wijk. Je haalt ze achter de geraniums vandaan."

Jannie Zuidwijk is een bekend gezicht in het Bruishuis. "Ik kom hier vijf dagen in de week als vrijwilliger. Ik moet wat te doen hebben omdat ik niet thuis wil zitten. Daar is het me veel te stil. Dan ben ik liever hier. Bovendien zijn de mensen je erg dankbaar voor wat je allemaal doet."

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden