Over het geheel heeft Winter Arnhem een positief effect gehad op de beleving van de bezoekers en de waardering voor de binnenstad. Het platform ziet ook verbeterpunten. (Foto: BVRLYX Productions)
Over het geheel heeft Winter Arnhem een positief effect gehad op de beleving van de bezoekers en de waardering voor de binnenstad. Het platform ziet ook verbeterpunten. (Foto: BVRLYX Productions) (Foto: BVRLYX Productions)

Ondernemers centrum tevreden over december

Platform Binnenstad Arnhem kijkt terug op een gewaardeerde uitvoering van de activiteiten rond Winter Arnhem. In de periode van 7 tot en met 31 december stond de Arnhemse binnenstad in het teken van evenementen en activiteiten rond kerst, winter en oud en nieuw.

Arnhem - Het platform, waarin ondernemersverenigingen, vastgoedeigenaren, horeca en het cultuurnetwerk zijn vertegenwoordigd, heeft kritisch teruggekeken op de organisatie, inhoud en uitvoering van de Winter Arnhem-programmering in de binnenstad.

Deze programmering omvat onder meer De Grootste Kerstmarkt van het Oosten, Kerstspellen, straatacts, Wintergames, stamppottenbuffet, Joris' Kerstboom, diverse Kerstconcerten en -voorstellingen, de cadeauservicewinkel en houten winterhuisjes.

Over het geheel heeft Winter Arnhem een positief effect gehad op de beleving van de bezoekers en de waardering voor de binnenstad. Het platform ziet ook verbeterpunten en mogelijkheden voor doorontwikkeling van het concept.

IJsbaan

Zo leeft het idee om tijdens de hele periode van Winter Arnhem een centrale plek in de binnenstad in te richten als ontmoetingsplek, met een overdekt winterterras, podium en een ijsbaan. Met name de ijsbaan wordt zowel door bezoekers als ondernemers genoemd als aantrekkelijke aanvulling.

Platform Binnenstad Arnhem heeft met organisatiebureau Smartvertizing gekeken naar de uitslagen van de verschillende enquêtes die in december en januari zijn gehouden onder publiek en ondernemers in de binnenstad. Daaruit blijkt een positieve waardering voor hetgeen in de binnenstad tijdens Winter Arnhem werd georganiseerd. Zo scoort de kerstmarkt maar liefst een 8,7 bij de bezoekers.

1,6 miljoen euro

Uitgaande van een gemiddelde besteding van 16 euro per bezoeker, heeft de Arnhemse Kerstmarkt een financiële impuls van 1,6 miljoen euro opgeleverd voor de ondernemers in de binnenstad.

Meer berichten