Twee op de tien woningen in Arnhem heeft label A

In Arnhem heeft 23 procent van het woningaanbod het meest zuinige energielabel A. Ongeveer twee op de tien woningen. Dat blijkt uit een analyse van Online winkelcentrum Beslist.nl van ruim 100.000 te koop staande en recent verkochte woningen in Nederland, waaronder die van gemeente Arnhem.

Arnhem - Het complete aanbod in Arnhem is als volgt verdeeld: 23 procent van de woningen heeft energielabel A, 13 procent van de woningen heeft energielabel B, 27 procent van de woningen heeft energielabel C, 15 procent van de woningen heeft energielabel D, 12 procent van de woningen heeft energielabel E, 6 procent van de woningen heeft energielabel F, 4 procent van de woningen heeft energielabel G.

Met deze verdeling staat Arnhem op de 157ste plek van de bijna driehonderd gemeenten waarvan het woningaanbod groot genoeg was om een gemiddelde energiezuinigheid te kunnen berekenen. Almere heeft van alle gemeenten het meest energiezuinige woningaanbod.

Op provinciaal niveau komen woningen in Gelderland positief uit het onderzoek. Zo heeft 23 procent van de woningen energielabel A. Een flink verschil nog met koploper Flevoland waar liefst 42 procent van de woningen beschikt over een A-label, maar wel goed voor de vierde plek in de rangschikking van alle provincies. In Limburg (met slechts 16 procent van alle koopwoningen energielabel A) is het aanbod van energiezuinige koopwoningen het kleinst.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden